• (100)
Pročitajte recenzije Napišite recenziju

Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+, 300 ml

Pouzdana zaštita od sunca za djecu s `Anti-Stain After Wash`* tehnologijom i jednostavnom primjenom. Štiti i umiruje dječju osjetljivu kožu te smanjuje rizik od dugotrajnih oštećenja kože.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi visok do vrlo visok faktor zaštite od  UVA/UVB i HEVIS svjetlosti, te podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože.

 

 

 

Kupite online:

     

     

Zaštita od sunca za djecu

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, no visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje kože.

Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ posebno je formuliran za umirenje osjetljive kožu i zaštitu od opeklina i dugotrajnih oštećenja uzrokovanih suncem. Prikladan je za primjenu na koži sklonoj atopijskom dermatitisu. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtere 1 za visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutraliziranje slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću.

Zaštita od sunca za djecu sadrži gliceretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože. Bez parfema i ekstra otporna na vodu, formula također sadrži `Anti-Stain After Wash’* tehnologiju i dolazi u ambalaži jednostavnoj za brzu primjenu.

Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ klinički je i dermatološki prikladan za osjetljivu dječju kožu uključujući kožu s atopijskim dermatitisom.  

*Pomaže smanjiti intenzitet mrlja nakon pranja koje se javljaju zbog primjene zaštite od sunca.

(1) Udovoljava visokim standardima za UVA i UVB zaštitu koje definira udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite su veće od preporuke EU.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije pokazuju vrlo dobru podnošljivost na osjetljivoj koži djece uključujući kožu s atopijskim dermatitisom.

Često postavljana pitanja

Kako mogu znati koji SPF koristiti za svoje dijete?

Koža vašeg djeteta će imati koristi od visokog ili vrlo visokog faktora zaštite od sunca koji je posebno oblikovan za njihovu osjetljivu mladu kožu. Zaštita od sunca dostupna je u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je faktor zaštite veći, koža je više zaštićena i preporučujemo da uvijek nanosite zaštitu od sunca s visokim ili vrlo visokim faktorom na mladu i osjetljivu kožu.

Preporučljivo je držati djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti, osobito u dijelove dana kada je sunce najintenzivnije i koristiti zaštitnu odjeću. Nanesite zaštitu od sunca temeljito na svaki dio tijela koji je izložen i nanosite ju u dostatnoj mjeri svaka dva sata. Zapamtite da se oštećenja kože mogu pojaviti čak i prije nego što je opeklina vidljiva.

Zašto je djeci potrebna posebna zaštita od sunca?

Dječja koža, kao i mnogi njihovi organi, još se razvijaju i zato su osjetljiviji na sunčevu svjetlost. Mlađa koža je tanja od kože odrasle osobe, a njezina barijerna funkcija i mehanizmi samozaštite (posebice sinteza melanina) nisu potpuno razvijeni. Omjer površine i količine također je mnogo veći  u primjeni na dječjoj koži.

Oštećenja kože uzrokovana suncem tijekom djetinjstva stavljaju dijete pod puno veći rizik od daljnjeg oštećenja kože kasnije u životu. Saznajte više o učincima sunca na dječju kožu.

Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju stanični DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koje prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem staničnog DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.

Što je visokoenergetski vidljiva svjetlost i zašto je potrebno od nje zaštiti kožu?

Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetski vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). 

Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na proizvode koji također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi proizvodi će pružiti koži vaše djece pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno smanjiti rizik od oštećenja kože. Saznajte više zašto djeca i bebe trebaju specijaliziranu zaštitu od sunca.

Da li je Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ prikladan za mlađu djecu?

Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ pogodan je za korištenje na djeci od 3 godine. Tražite li zaštitu od sunca za mlađu djecu, isprobajte Eucerin Sensitive Protect Kids losion za zaštitu dječje kože SPF 50 ili Eucerin Sensitive Protect Kids Mineral losion SPF 30, koji su prikladni za bebe i djecu od tri mjeseca.

Koja je razlika između Eucerin Sensitive Protect Kids spreja za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+, 300ml i Eucerin Sensitive Protect Kids spreja za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+?

Oba Eucerin preparata za zaštitu od sunca sadrže istu učinkovitu i dokazanu formulu. Razlika je u mehanizmu raspršivanja. Iako oba preparata dolaze u obliku spreja, što uvelike olakšava primjenu odgovarajuće količine zaštite od sunca na kožu vašeg djeteta, jedan sadrži pumpicu, a drugi raspršivač za doziranje. Sprej s raspršivačem također je veći i sadrži 300 ml proizvoda dok sprej s pumpicom sadrži 200 ml proizvoda. Prema svojim osobnim željama odaberite koja vam vrsta doziranja više odgovara. Oba proizvoda pružaju koži vašeg djeteta vrlo visoku UVA / UVB zaštitu i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti HEVIS.

 

Što je Anti-Stain After Wash tehnologija - zaštita protiv mrlja nakon pranja i kako djeluje*?

Eucerin 'Anti-Stain After Wash' tehnologija - zaštita protiv mrlja nakon pranja - pomaže smanjiti intenzitet mrlja od sredstva za zaštitu od sunca nakon pranja.

UV filtri uzrokuju žute mrlje koje se javljaju na odjeći, posebice pamučnoj, nakon korištenja proizvoda za zaštitu od sunca. Postupak pranja može učiniti ove mrlje još jačima umjesto da ih ukloni: ioni željeza i bakra vodi, u kombinaciji s vrlo vrućom vodom i sredstvima za izbjeljivanje, zapravo mogu vezati i pojačati mrlje.

Eucerinova tehnologija 'Anti-Stain After Wash' djeluje na dva načina. sadrži tvar koja sprečava ponovno taloženje na tkaninu (sprečava vezanje filtera na tkaninu) i sredstvo za kompleksiranje (koje se veže s ionima u vodi tako da su manje sposobni intenzivirati mrlje tijekom postupka pranja). Pomaže smanjiti intenzitet mrlja od sunca nakon pranja.

Saznajte više u članku:Kako mogu zaštititi svoju odjeću od žutih mrlja koje ostavljaju proizvodi za zaštitu od sunca?.

Koja je razlika između „vodootporne“ i „ekstra vodootporne“ zaštite od sunca?

Uvjete je definiralo udruženje Cosmetics Europa te naši proizvodi slijede njihove smjernice. Da bi se definirao kao vodootporan, proizvod treba zadržati polovicu SPF-a nakon kupanja 2 x 20 minuta u vodi. Kako bi se kvalificirao kao ekstra otporan na vodu, proizvod mora zadržati polovicu svog SPF nakon kupanja 4 x 20 minuta u vodi.

Sastojci

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

Zaštita od sunca u obliku spreja za djecu

Odaberite proizvod koji nudi pravu razinu zaštite od sunca za kožu vašeg djeteta. On bi trebao biti posebno formuliran za osjetljivu mladu kožu i prikladan za dob djeteta.

Koliko je potrebno proizvoda za zaštitu dječje kože od sunca?

 Zaštitite dječju kožu od sunca zaštitnom odjećom i koristite odgovarajući faktor zaštite na svim izloženim dijelovima tijela.

Nedavna Eucerin istraživanja pokazuju kako 88% roditelja koristi manju količinu proizvoda za zaštitu od sunca na koži djece od preporučene.

Za svako od označenih područja na donjem dijagramu preporučujemo koristite broj potisaka prema dobi:

 • 3-5 godina: oko 5 potisaka po površini
 • 6-10 godina: Između 7 i 10 potisaka po površini
 • Dob 10+ godina: Između 10 i 15 potpisaka po površini

Područja su:

 • 1 lice i vrat
 • 2 i 3 obje ruke
 • 4 prsa
 • 5 trbuh
 • 6 i 7 natkoljenice (sprijeda i straga)
 • 8 i 9 potkoljenice (sprijeda i straga) plus stopala
 • 10 ramena i gornji dio leđa
 • 11 donji dio leđa

Prilikom primjene sprej držati blizu tijela, a kod nanošenja proizvoda na lice najprije ga raspršite u dlan i zatim nježno nanesite na lice djeteta.

Temeljito nanesite zaštitu od sunca

Pobrinite se da sva izložena područja kože dobiju potrebnu zaštitu. Neke je dijelove lako propustiti. Ne zaboravite uši, stražnji dio vrata, leđa i ramena, ruke, noge i područja uz rub kupaćeg kostima. 

Rezultati Eucerinovog istraživanja2 o učinkovitom nanošenju zaštite od sunca na dječje tijelo. Istraživanje je pokazalo da je u prosjeku 6,6% ukupnog djetetovog tijela nedovoljno zaštićeno na suncu. Crvena boja na dijagramu označava područja koja su najslabije prekrivena kremom za sunčanje, a intenzitet crvenila varira ovisno o broju djece koja nisu bila pravilno zaštićena u tom području.

(2) Beiersdorf study `Sunscreen application routine and UV protective behavior of parents’, D. Roggencamp et al, published at 27th EADV Congress 2018 Paris, France. Poster No. P1684. Uzorak od 17 djece i 17 odraslih koji su nanosili zaštitu od sunca na dječju kožu.

 

 

 

Važne upute za uporabu

 • Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja suncu i ponovo nanesite - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne zaštite
 • Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite
 • Nemojte dugo ostati na suncu, čak i tijekom korištenja proizvoda za zaštitu od sunca
 • Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju
 • Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti
 • Izbjegavajte kontakt s očima
 • Dopustite da se proizvod potpuno upije i izbjegavajte izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama kako bi se spriječilo bojenje

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Koristite ovaj proizvod ako…

Isprobajte drugi proizvod ako…

Tražite vrlo visoku zaštitu od sunca za vaše dijete:

Eucerin SUN Dječji Sprej SPF 50+ posebno je formuliran kako bi mladoj koži pružio umirujuću zaštitu koja joj je potrebna.

Vaše dijete ima atopijski dermatitis i starije je od 3 godine:

Eucerin SUN Dječji Sprej SPF 50+ klinički i dermatološki je prikladan za dječju kožu sklonu atopijskom dermatitisu.

Tražite zaštitu od sunca u spreju koja je prikladna za djecu:

Eucerin SUN Dječji Sprej SPF 50+ prikladan je za primjenu na koži djece starije od 3 godine.

Tražite proizvod za zaštitu od sunca koji štiti kožu vašeg djeteta od UVA i UVB zraka, kao i negativnih učinaka HEVIS svjetlosti:

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsku UVA/UVB zaštitu i zaštitu od HEVIS svjetlosti.

Tražite zaštitu od sunca za djecu ali preferirate sprej na pumpicu:
Vaše dijete ima atopijski dermatitis, ali preferirate nanijeti proizvod ručno, a ne koristiti sprej:
Tražite zaštitu od sunca za djecu mlađu od tri godine:
Tražite vrlo visoku zaštitu od sunca za vaše dijete u obliku losiona:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Kids losion SPF 50+ za osjetljivu kožu koji se nanosi rukama.

Tražite zaštitu od sunca za vaše dijete bez kemijskih filtera:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Kids Mineral losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF 30 koji nema kemijskih filtera i pogodan je za djecu od tri mjeseca starosti.

Tražite zaštitu od sunca u obliku spreja ali za odrasle:

Eucerin zaštita od sunca Pouzdana zaštita od sunca prilagođena uvjetima kože

Proizvodi za zaštitu od sunca tvrtke Eucerin Sun pružaju sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja uzrokovanog suncem.

Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtereza pouzdanu UV zaštitu s protuupalnim antioksidansom likokalkonom  A za zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). Gliceretinična kiselina osigurava dodatnu DNA zaštitu. 

Vrhunski asortiman zaštite od sunca uključuje proizvode koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože:

 - Ako je vaša koža masna i/ili sklona aknama, formula koja sadrži Oil Control tehnologiju za kontrolu masnoće za regulaciju sebuma te pigmente koji apsorbiraju lipide ostavlja površinu suhu na dodir te pruža dugotrajan učinak protiv sjaja.

 - Ako je vaš primarni problem s kožom preuranjeno starenje, proizvodi za sprečavanje fotostarenja s kratkolančanom i dugolančanom hijaluronskom kiselinom vidljivo smanjuju znakove starenja kože.

- Ako je vaša koža sklona alergijama na sunce, formule za zaštitu kože od sunca i zaštitu nakon izlaganja suncu s alfa-glukozilrutinom pomažu spriječiti alergije uzrokovane suncem, kao što je PLE.

Asortiman uključuje i Eucerin proizvode za zaštitu kože od sunca za djecu (koji su posebno oblikovani kako bi ublažili i zaštitili osjetljivu i nježnu kožu vašeg djeteta), kao i proizvode za odrasle i djecu primjerene za atopičnu kožu.2

Proizvodi tvrtke Eucerin za zaštitu od sunca dostupni su u rasponu  srednjih, visokih i vrlo visokih faktora zaštite od sunca (SPF). Svi su klinički i dermatološki dokazani kao vrlo učinkoviti i dobro ih podnosi osjetljiva koža.

(1) - Udovoljavanje najviših standarda za UVA i UVB zaštitu kako je definiralo udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite veće su od zahtjeva EU.
(2) - Eucerin Kids mineralni losion  za zaštitu od sunca ne uključuje naprednu spektralnu tehnologiju, ali koristi klinički dokazane nekemijske filtere. Eucerin ekstra lagani losion za zaštitu osjetljive kože od sunca, Eucerin sprej za zaštitu osjetljive kože od sunca, Eucerin prozirni sprej za zaštitu osjetljive kože od sunca i Eucerin prozirni sprej za zaštitu od sunca suh na dodir ne sadrže gliceretiničnu kiselinu.

Eucerin Sun tonirana krema za zaštitu lica od sunca, svijetla nijansa SPF 50+

Fotostarenje

Photoaging Control CC tonirana krema za zaštitu lica od sunca, svijetla nijansa SPF 50+

 • (22)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
- Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS)
- za sve tipove kože
- Ujednačuje ten i vidljivo smanjuje znakove starenja
- Poboljšava izgled kože
- Dugotrajan mat završni izgled
- Ugodna lagana struktura: ne lijepi se, ne masti se, brzo se upija
- Nekomodogen, bez parfema

Saznajte više
Tonirana krema za zaštitu lica od sunca, srednje tamna nijansa SPF 50+

Fotostarenje

Photoaging Control CC tonirana krema za zaštitu lica od sunca, srednje tamna nijansa SPF 50+

 • (12)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
- Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS)
- Za sve tipove kože
- Ujednačuje ten i vidljivo smanjuje znakove starenja
- Poboljšava izgled kože
- Dugotrajan mat završni izgled
- Ugodna svjetlosna struktura: neljepljiva, nemasna, brzo se upija
- Nekomodogen, bez parfema

Saznajte više
Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 30

Za sve tipove kože

Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 30

 • (9)

 • Visoka zaštita od sunca za tijelo
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA / UVB zaštita i zaštita od HEVIS svjetlosti
 • Za sve tipove kože, uključujući osjetljivu, masnu i aknama sklonu kožu
 • Umiruje i štiti kožu od oštećenja izazvanih suncem
 • Ostavlja kožu trenutno suhu na dodir
 • Iznimno lagana tekstura: 0% masnog sjaja, neljepljiva
 • Vrlo brzo se upija
 • Vodootporna i otporna na znoj
 • Efekt protiv priljepljivanja pijeska na kožu

Saznajte više
Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+

Za sve tipove kože

Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+

 • (12)

 • Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA / UVB zaštita i zaštita od HEVIS svjetlosti
 • Za sve tipove kože, uključujući osjetljivu, masnu i aknama sklonu kožu
 • Umiruje i štiti kožu od oštećenja izazvanih suncem
 • Ostavlja kožu trenutno suhu na dodir
 • Iznimno lagana tekstura: 0% masnog sjaja, neljepljiva
 • Vrlo brzo se upija
 • Ekstra vodootporna i otporna na znoj
 • Efekt protiv priljepljivanja pijeska na kožu

Saznajte više

Za neujednačen ten kože

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+

 • (48)

 • Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti HEVIS
 • Za sve tipove kože
 • Sprječava hiperpigmentaciju uzrokovanu suncem
 • Učinkovitio smanjuje tamne mrlje 
 • Sprječava njihovo ponovno pojavljivanje uslijed redovite primjene
 • Za ujednačeniju, sjajniju kožu
 • Ugodna lagana tektura: ne lijepi se, nemasna formula, brzo upijanje
 • Prikladno za primjenu ispod šminke
 • Nekomedogeno

Saznajte više

Fotostarenje

Eucerin Photoaging Control losion SPF 50+

 • (19)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Za sve tipove kože
- Pomaže u sprječavanju fotostarenja
- Vidljivo smanjuje znakove starenja na koži
- Daje koži svježiji, ujednačeniji izgled
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više
Eucerin Ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 30

Za osjetljivu kožu

Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 30

 • (15)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Ublažava osjetljivu kožu i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem
- Također pogodan za atopičnu kožu
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više
Eucerin Ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 50

Za osjetljivu kožu

Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 50+

 • (11)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija: zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Ublažava osjetljivu kožu i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem
- Također pogodan za atopičnu kožu
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više
Ukupna ocjena
 • (100)
5 od 5 bodova / 100 recenzija
5 Stars
98
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
1
Uvijek nastojimo poboljšati svoje proizvode.
Recite nam svoje mišljenje i ocijenite naš proizvod.
Krnjo40,

Sensitive protect kids spray

Odličan za djecu sa osjetljivom kožom. Koristimo vec dvije godine.
Krnjo40,

Sensitive protect kids spray

Odličan za djecu sa osjetljivom kožom. Koristimo vec dvije godine.
Krnjo40,
Vrlo smo zadovoljni preporučila bi svakome.
Petra,

Savršen za moju bebu!

Nježno za kožu, brzo se upija, nije teška na kožu, ne ostavlja masne tragove i ugodnog je mirisa
Anita,

Sensitive protect kids

Savrsena zastita, meka i njezna testura, brzo se upija i ne ostavlja masne tragove...predivan miris

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.

 

Kožne indikacije