• 1/6 Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+
 • 2/6 Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+
 • 3/6 Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+
 • 4/6 Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+
 • 5/6 Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+
 • 6/6 Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+
 • 1/6 Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+
 • 2/6 Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+
 • 3/6 Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+
 • 4/6 Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+
 • 5/6 Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+
 • 6/6 Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+

Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+

 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
5
12 recenzija
tick Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
tick Napredna spektralna tehnologija: UVA / UVB zaštita i zaštita od HEVIS svjetlosti
tick Za sve tipove kože, uključujući osjetljivu, masnu i aknama sklonu kožu

Učinkovita je koliko i ugodna za korištenje, ova iznimno lagana gel krema za sunčanje upija se brzo ostavljajući 0% masnog sjaja i ostavlja kožu trenutačno suhu na dodir. Nudi vrhunsku zaštitu za sve tipove kože.

Eucerin napredna spektralna tehnologija nudi visoku zaštitu od UVA / UVB zraka i HEVIS svjetlosti. Krema za tijelo za zaštitu od sunca također potiče vlastite mehanizme kože za obnovu DNK, a tehnologija Oil Control s matirajućim pigmentima pruža osjećaj kože suhe na dodir.

 

Kupite online:

     

Više o njezi

Dry touch gel krema: neljepljiva, nemasna krema za tijelo za zaštitu od sunca

UV zrake su glavni uzrok oštećenja kože izazvanih suncem, ali visokoenergetska vidljiva svjetlost (HEVIS) može pokrenuti i slobodne radikale koji uzrokuju daljnji stres koži.

Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+ iznimno je lagana, nemasna krema za tijelo za zaštitu od sunca. Klinički i dermatološki dokazano je pogodna za sve tipove kože, uključujući osjetljivu, masnu i aknama sklonu kožu.

Gel-krema za sunčanje pruža vrlo visoku zaštitu od UV zraka: UVA i UVB filteri udovoljavaju visokim standardima definiranim od strane Cosmetics Europe, a razina zaštite od UVA zraka viša je od minimalne preporuke EU. Eucerin napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA / UVB filtere s licochalconom A kako bi neutralizirala slobodne radikale uzrokovane UV i HEVIS svjetlošću. Formula sadrži i gliceretiničnu kiselinu  koja podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNK kože te Oil Control tehnologiju sa matirajućim pigmentima koja pruža trenutni osjećaj kože suhe na dodir.

Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+ brzo se upija i ne ostavlja masne tragove na koži. Izuzetno je otporna na vodu, otporana na znoj i ima efekt protiv priljepljivanja pijeska na kožu (manje vjerojatno će se pijesak zalijepiti za kožu). Kao i svi Eucerin preparati za zaštitu od sunca, ne sadrži oktinoksat i oksibenzon - UV filtere za koje se zna da štetno deluju na koraljne grebene - te je u skladu za havajskim zakonom o zaštiti koraljnih grebena.

KLINIČKA ISTRAŽIVANJA

Klinička i dermatološka istraživanja dokazuju vrlo dobru podnošljivost na osjetljivoj koži, uključujući masnu i aknama sklonu kožu. Ovaj je preparat testiran i dokazana je prikladnost za vruću i vlažnu klimu.

Glavna otkrića

Svojstva

 • ultra lagana tekstura
 • brzo se upija
 • nemasna formula
 • formula koja se ne lijepi
 • cero-percent-residue
 • extra water-resistant
 • sweat-resistant
 • anti-sand
 • lightly fragranced

Kako koristiti

Važne upute za uporabu

 • Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja na sunce i ponovo nanesite - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne zaštite
 • Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite
 • Nemojte dugo ostati na suncu, čak i tijekom korištenja proizvoda za zaštitu od sunca Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju
 • Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti
 • Izbjegavajte kontakt s očima
 • Dopustite da se proizvod potpuno upije i izbjegnite izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama kako bi se spriječilo bojenje

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

1. Odaberite pravi proizvod

Odaberite proizvod koji nudi odgovarajuću razinu zaštite za vašu kožu. Treba osigurati zaštitu od UVA i UVB zraka i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti (HEVIS). Također bi trebao biti prilagođen vašem tipu i stanju kože

Više teksta

2. Koristite odgovarajuću količinu

Važno je upotrijebiti dostatnu količinu proizvoda i ponovo ga primjenjivati u redovitim intervalima. Možete upotrijebiti dlan za mjerenje količine proizvoda koji će se koristiti. Za svako područje preporučujemo debelu liniju kreme-gela (proteže se od vrha srednjeg prsta do zapešća) za svako područje (1-11) na dijagramu:

 
 • 1. lice i vrat
 • 2 i 3. obje ruke
 • 4. prsa
 • 5. trbuh
 • 6 i 7. natkoljenice (sprijeda i straga)
 • 8 i 9. potkoljenice (sprijeda i straga) plus stopala
 • 10. ramena i gornji dio leđa
 • 11. donji dio leđa

Trebat će vam količina veličine loptice za golf da pokrijete cijelo tijelo. Da biste zaštitili osjetljivu kožu lica i vrata (područje 1), preporučujemo vam jedan od naših preparata za zaštitu lica od sunca.

Više teksta

3. Temeljito nanesite

Pobrinite se da sva izložena područja dobivaju potrebnu zaštitu. Neke je dijelove lako propustiti. Ne zaboravite uši, stražnji dio vrata, leđa i ramena, stražnji dio ramena, ruke i noge i područja uz rub kupaćih kostima. 

Eucerin istraživanjeukazuje da je prosječno oko 14% stražnjeg dijela ženskog tijela i 22% stražnjeg dijela muškog tijela redovito izloženo sunčevim zračenjima bez ikakve zaštite.

3 Beiersdorf interno istraživanje iz 2016. o upotrebi zaštite od sunca među uzorkom od 52 osobe (29 žena, 23 muškarca)

Više teksta

FAQ (5)

  Kako mogu znati koji SPF koristiti?

  Kreme za sunčanje dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je veći faktor zaštite, to je bolja zaštita vaše kože, ali važno je da svaka dva sata u dostatnoj mjeri  temeljito nanesete proizvod (pazite da vam ništa ne promakne).

  Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (preuranjeno starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

  UVB zrake
  osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koji prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.
  Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti uvjetima kao što su sunčane mrlje (također poznate kao staračke mrlje) i melazma.

  Što je visokoenergetska vidljiva svjetlost i zašto svoju kožu moram od nje štititi?

  Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetska vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

  Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preuranjenog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni interferiraju sa stanicama kože i razgrađuju kolagen i elastin koji našoj koži daje punašan, mladenački izgled. HEVIS svjetlost je također povezana s neujednačenom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na proizvode koji se također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi proizvodi će pružiti vašoj koži pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože kao što su bore.

  Koja je razlika između „vodootporne“ i „izuzetno vodootporne“ zaštite od sunca?

  Uvjete je definiralo udruženje Cosmetics Europe te naši  proizvodi slijede njihove smjernice. Da bi se definirao kao vodootporan, proizvod treba zadržati polovicu SPF-a nakon kupanja 2 x 20 minuta u vodi. Kako bi se kvalificirao kao ekstra otporan na vodu, proizvod mora zadržati polovicu svog SPF nakon kupanja 4 x 20 minuta u vodi.

  Da bi se kvalificirao kao otporan na znoj, proizvod mora zadržati barem polovicu SPF-a u uvjetima ispitivanja. To uključuje mjerenje SPF-a prije i nakon što su ispitanici izloženi visokoj temperaturi i vlažnosti u sauni kako bi se izazvalo znojenje. Izazivanje znojenja je zaustavljeno kad su kapljice znoja jasno vidljive na leđima, odnosno kad se koža potpuno osuši nakon poduzimanja mjera.

  Što označava efekt protiv priljepljivanja pijeska na kožu?

  Efekt protiv priljepljivanja pijeska na kožu znači da će se pijesak manje lijepiti za kožu tijekom korištenja ovog proizvoda. U istraživanju potrošača 95% ispitanika složilo se da se pijesak nakon nanošenja ne lijepi na kožu.To je zato što Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+ ima ultra laganu formulu koja se brzo upija, nije ljepljiva niti masna.

   

  1 Beiersdorf AG, PiU, Španjolska, travanj-svibanj 2019. Istraživanje je provedeno između 120 žena u dobi od 18 do 55 godina koje su redovite korisnice proizvoda za zaštitu od sunca. Rezultati su prijavljeni nakon dva tjedna redovitog korištenja.

5
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
12 Recenzije
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
12
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-stroke
0
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-stroke
 • star-stroke
0
 • star-full
 • star-full
 • star-stroke
 • star-stroke
 • star-stroke
0
 • star-full
 • star-stroke
 • star-stroke
 • star-stroke
 • star-stroke
0
 • Tia 21.7.2020.
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  Dodir svježine i hidratacije
  Kremica lagane teksure koja se brzo upija, te hrani i hidratizira pravo je osvježenje za moju kožu. Nema masnog sjaja niti tragova na odjeći.
 • Mary71 4.7.2020.
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  Odlična zaštita
  Ovo je zaista lagana zaštitna gel kremica za moju osjetljivu kožu. Kada je nanesem brzo se upija, ne ostavlja masni sjaj i pruža trenutni osjećaj suhe kože na dodir. Otporna je na vodu i znoj. Provjereno odlična za vruće ljeto i vlažnu klimu.
 • Marina 2.7.2020.
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+
  Ova krema mi je pravo otkrice! Jako sam svjetle puti i moram koristiti visoki zastitni faktor, ali ne volim masne kreme kojima treba dugo da se upiju. Ako ste kao i ja bit cete prezadovoljni jer je krema lagane teksture i brzo se upije, ne ostavlja masni trag i nije prejakog mirisa. Nema vise crvenila ni opekotina od sunca! Stvarno je savrsena kao i sve od Eucerina.
 • Učitaj više

Potpuna rutina njege