• (9)
Pročitajte recenzije Napišite recenziju

Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 30

Učinkovita je koliko i ugodna za korištenje, ova iznimno lagana gel krema za sunčanje upija se brzo ostavljajući 0% masnog sjaja i ostavlja kožu trenutačno suhu na dodir. Nudi vrhunsku zaštitu za sve tipove kože.

Eucerin napredna spektralna tehnologija nudi visoku zaštitu od UVA / UVB zraka i HEVIS svjetlosti. Krema za tijelo za zaštitu od sunca također potiče vlastite mehanizme kože za obnovu DNK, a tehnologija Oil Control s matirajućim pigmentima pruža osjećaj kože suhe na dodir.

 

 

 

Kupite online:

     

Dry touch gel krema: neljepljiva, nemasna krema za tijelo za zaštitu od sunca

UV zrake su glavni uzrok oštećenja kože izazvanih suncem, ali visokoenergetska vidljiva svjetlost (HEVIS) može pokrenuti i slobodne radikale koji uzrokuju daljnji stres koži.
Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 30 iznimno je lagana, nemasna krema za tijelo za zaštitu od sunca. Klinički i dermatološki dokazano je pogodna za sve tipove kože, uključujući osjetljivu, masnu i aknama sklonu kožu.

Gel-krema za sunčanje pruža visoku zaštitu od UV zraka: UVA i UVB filteri udovoljavaju visokim standardima definiranim od strane Cosmetics Europe, a razina zaštite od UVA zraka viša je od minimalne preporuke EU. Eucerin napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA / UVB filtere s licochalconom A kako bi neutralizirala slobodne radikale uzrokovane UV i HEVIS svjetlošću. Formula sadrži i gliciretinsku kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNK kože te Oil Control tehnologiju sa matirajućim pigmentima koja pruža trenutni osjećaj kože suhe na dodir.

Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 30 brzo se upija i ne ostavlja masne tragove na koži. Otporna je na vodu i znoj i ima efekt protiv priljepljivanja pijeska na kožu (manje vjerojatno će se pijesak zalijepiti za kožu). Kao i svi Eucerin preparati za zaštitu od sunca, ne sadrži oktinoksat i oksibenzon - UV filtere za koje se zna da štetno deluju na koraljne grebene - te je u skladu za havajskim zakonom o zaštiti koraljnih grebena.

KLINIČKA ISTRAŽIVANJA

Klinička i dermatološka istraživanja dokazuju vrlo dobru podnošljivost na osjetljivoj koži, uključujući masnu i aknama sklonu kožu. Ovaj je preparat testiran i dokazana je prikladnost za vruću i vlažnu klimu.

GLAVNA OTKRIĆA

Među ostalim kliničkim i dermatološkim studijama, provedeno je istraživanje proizvoda u primjeni (PIU)sa 123 žene (u dobi od 18 do 55 godina) koje redovito koriste proizvode za zaštitu od sunca. Izvijestile su o sljedećim rezultatima nakon dva tjedna redovitog korištenja:

 • Pruža učinkovitu zaštitu od opeklina od sunca (98%)
 • Učinkovito sprječava oštećenja kože uzrokovana suncem (98%)
 • Nemasna formula (98%)
 • Ultra lagana tekstura (96%)
 • Neljepljiva formula (95%)
 • Brzo upijanje (92%)
 • Pruža trenutni osjećaj suhe kože na dodir (91%)
2 Beiersdorf AG, PiU, Španjolska, Travanj-Svibanj 2019
 

Često postavljana pitanja

Kako mogu znati koji SPF koristiti?

Kreme za sunčanje dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je veći faktor zaštite, to je bolja zaštita vaše kože, ali važno je da svaka dva sata u dostatnoj mjeri  temeljito nanesete proizvod (pazite da vam ništa ne promakne).

Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (preuranjeno starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

UVB zrake
osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koji prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.
Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti uvjetima kao što su sunčane mrlje (također poznate kao staračke mrlje) i melazma.

Što je visokoenergetska vidljiva svjetlost i zašto svoju kožu moram od nje štititi?

Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetska vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preuranjenog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni interferiraju sa stanicama kože i razgrađuju kolagen i elastin koji našoj koži daje punašan, mladenački izgled. HEVIS svjetlost je također povezana s neujednačenom pigmentacijom kože i melazmom.

Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na proizvode koji se također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi proizvodi će pružiti vašoj koži pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože kao što su bore. Više o koži koja stari saznajte ovdje.

Koja je razlika između „vodootporne“ i „izuzetno vodootporne“ zaštite od sunca?

Uvjete je definiralo udruženje Cosmetics Europe te naši  proizvodi slijede njihove smjernice. Da bi se definirao kao vodootporan, proizvod treba zadržati polovicu SPF-a nakon kupanja 2 x 20 minuta u vodi. Kako bi se kvalificirao kao ekstra otporan na vodu, proizvod mora zadržati polovicu svog SPF nakon kupanja 4 x 20 minuta u vodi.

Da bi se kvalificirao kao otporan na znoj, proizvod mora zadržati barem polovicu SPF-a u uvjetima ispitivanja. To uključuje mjerenje SPF-a prije i nakon što su ispitanici izloženi visokoj temperaturi i vlažnosti u sauni kako bi se izazvalo znojenje. Izazivanje znojenja je zaustavljeno kad su kapljice znoja jasno vidljive na leđima, odnosno kad se koža potpuno osuši nakon poduzimanja mjera.

Što označava efekt protiv priljepljivanja pijeska na kožu?

Efekt protiv priljepljivanja pijeska na kožu znači da će se pijesak manje lijepiti za kožu tijekom korištenja ovog proizvoda. U istraživanju potrošača 95% ispitanika složilo se da se pijesak nakon nanošenja ne lijepi na kožu.To je zato što Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 30 ima ultra laganu formulu koja se brzo upija, nije ljepljiva niti masna.

1 AG, PiU, Španjolska, travanj-svibanj 2019. Istraživanje je provedeno između 120 žena u dobi od 18 do 55 godina koje su redovite korisnice proizvoda za zaštitu od sunca. Rezultati su prijavljeni nakon dva tjedna redovitog korištenja.

 

Sastojci

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

Odaberite proizvod koji nudi odgovarajuću razinu zaštite za vašu kožu. Treba osigurati zaštitu od UVA i UVB zraka i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti (HEVIS). Također bi trebao biti prilagođen vašem tipu i stanju kože.

Važno je upotrijebiti dostatnu količinu proizvoda i ponovo ga primjenjivati u redovitim intervalima.

Možete upotrijebiti dlan za mjerenje količine proizvoda koji će se koristiti. Za svako područje preporučujemo debelu liniju kreme-gela (proteže se od vrha srednjeg prsta do zapešća) za svako područje (1-11) na dijagramu:

 • 1. lice i vrat
 • 2 i 3. obje ruke
 •  4. prsa
 • 5. trbuh
 • 6 i 7. natkoljenice (sprijeda i straga)
 • 8 i 9. potkoljenice (sprijeda i straga) plus stopala
 • 10. ramena i gornji dio leđa
 • 11. donji dio leđa

Trebat će vam količina veličine loptice za golf da pokrijete cijelo tijelo. Da biste zaštitili osjetljivu kožu lica i vrata (područje 1), preporučujemo vam jedan od naših preparata za zaštitu lica od sunca.

 

Pobrinite se da sva izložena područja dobivaju potrebnu zaštitu. Neke je dijelove lako propustiti. Ne zaboravite uši, stražnji dio vrata, leđa i ramena, stražnji dio ramena, ruke i noge i područja uz rub kupaćih kostima. 

Eucerin istraživanjeukazuje da je prosječno oko 14% stražnjeg dijela ženskog tijela i 22% stražnjeg dijela muškog tijela redovito izloženo sunčevim zračenjima bez ikakve zaštite.

 

3 Beiersdorf interno istraživanje iz 2016. o upotrebi zaštite od sunca među uzorkom od 52 osobe (29 žena, 23 muškarca)

Važne upute za uporabu

 • Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja na sunce i ponovo nanesite - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne zaštite
 • Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite
 • Nemojte dugo ostati na suncu, čak i tijekom korištenja proizvoda za zaštitu od sunca Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju
 • Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti
 • Izbjegavajte kontakt s očima
 • Dopustite da se proizvod potpuno upije i izbjegnite izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama kako bi se spriječilo bojenje

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Koristite ovaj proizvod ako...

Isprobajte drugi proizvod ako….

Tražite kremu za sunčanje za tijelo s vrlo visokim faktorom za osjetljivu, masnu i aknama sklonu kožu:

Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 30 je iznimno lagana i brzo upijajuća krema za sunčanje koja kožu ostavlja trenutačno suhom na dodir. Klinički i dermatološki dokazano pogodna je za sve tipove kože, uključujući osjetljivu, masnu i aknama sklonu kožu.

Tražite proizvod za zaštitu od sunca koji štiti tijelo od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih utjecaja HEVIS svjetlosti:

Eucerin napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsku zaštitu od UVA/UVB zraka i zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS)

Želite kremu za sunčanje koja ne ostavlja bijeli trag na koži:

Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 30 ima iznimno laganu i brzo upijajuću teksturu ostavljajući tako 0% masnog sjaja.

Želite kremu s jednakim prednostima kao i Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 30, ali s višim SPF-om:
Tražite proizvod za zaštitu od sunca visokog faktora za masnu kožu sklonu aknama, ali više volite da je u obliku aerosola:

Eucerin Sensitive Protect Dry Touch sprej SPF 50 dolazi u kontinuiranom aerosolnom raspršivaču koji olakšava dosezanje teže dostupnih dijelova.

Tražite proizvod za zaštitu od sunca s visokim faktorom koji je pogodan za masnu i aknama sklonu kožu tijela u obliku spreja, ali ne i aerosola:
Tražite proizvod za zaštitu od sunca za masnu kožu lica sklonu aknama sa visokim ili vrlo visokim faktorom:

Eucerin zaštita od sunca Pouzdana zaštita od sunca prilagođena uvjetima kože

Proizvodi za zaštitu od sunca tvrtke Eucerin Sun pružaju sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja uzrokovanog suncem.

Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtereza pouzdanu UV zaštitu s protuupalnim antioksidansom likokalkonom  A za zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). Gliceretinična kiselina osigurava dodatnu DNA zaštitu. 

Vrhunski asortiman zaštite od sunca uključuje proizvode koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože:

 - Ako je vaša koža masna i/ili sklona aknama, formula koja sadrži Oil Control tehnologiju za kontrolu masnoće za regulaciju sebuma te pigmente koji apsorbiraju lipide ostavlja površinu suhu na dodir te pruža dugotrajan učinak protiv sjaja.

 - Ako je vaš primarni problem s kožom preuranjeno starenje, proizvodi za sprečavanje fotostarenja s kratkolančanom i dugolančanom hijaluronskom kiselinom vidljivo smanjuju znakove starenja kože.

- Ako je vaša koža sklona alergijama na sunce, formule za zaštitu kože od sunca i zaštitu nakon izlaganja suncu s alfa-glukozilrutinom pomažu spriječiti alergije uzrokovane suncem, kao što je PLE.

Asortiman uključuje i Eucerin proizvode za zaštitu kože od sunca za djecu (koji su posebno oblikovani kako bi ublažili i zaštitili osjetljivu i nježnu kožu vašeg djeteta), kao i proizvode za odrasle i djecu primjerene za atopičnu kožu.2

Proizvodi tvrtke Eucerin za zaštitu od sunca dostupni su u rasponu  srednjih, visokih i vrlo visokih faktora zaštite od sunca (SPF). Svi su klinički i dermatološki dokazani kao vrlo učinkoviti i dobro ih podnosi osjetljiva koža.

(1) - Udovoljavanje najviših standarda za UVA i UVB zaštitu kako je definiralo udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite veće su od zahtjeva EU.
(2) - Eucerin Kids mineralni losion  za zaštitu od sunca ne uključuje naprednu spektralnu tehnologiju, ali koristi klinički dokazane nekemijske filtere. Eucerin ekstra lagani losion za zaštitu osjetljive kože od sunca, Eucerin sprej za zaštitu osjetljive kože od sunca, Eucerin prozirni sprej za zaštitu osjetljive kože od sunca i Eucerin prozirni sprej za zaštitu od sunca suh na dodir ne sadrže gliceretiničnu kiselinu.

Eucerin Sun tonirana krema za zaštitu lica od sunca, svijetla nijansa SPF 50+

Fotostarenje

Photoaging Control CC tonirana krema za zaštitu lica od sunca, svijetla nijansa SPF 50+

 • (22)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
- Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS)
- za sve tipove kože
- Ujednačuje ten i vidljivo smanjuje znakove starenja
- Poboljšava izgled kože
- Dugotrajan mat završni izgled
- Ugodna lagana struktura: ne lijepi se, ne masti se, brzo se upija
- Nekomodogen, bez parfema

Saznajte više
Tonirana krema za zaštitu lica od sunca, srednje tamna nijansa SPF 50+

Fotostarenje

Photoaging Control CC tonirana krema za zaštitu lica od sunca, srednje tamna nijansa SPF 50+

 • (12)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
- Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS)
- Za sve tipove kože
- Ujednačuje ten i vidljivo smanjuje znakove starenja
- Poboljšava izgled kože
- Dugotrajan mat završni izgled
- Ugodna svjetlosna struktura: neljepljiva, nemasna, brzo se upija
- Nekomodogen, bez parfema

Saznajte više
Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 30

Za sve tipove kože

Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 30

 • (9)

 • Visoka zaštita od sunca za tijelo
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA / UVB zaštita i zaštita od HEVIS svjetlosti
 • Za sve tipove kože, uključujući osjetljivu, masnu i aknama sklonu kožu
 • Umiruje i štiti kožu od oštećenja izazvanih suncem
 • Ostavlja kožu trenutno suhu na dodir
 • Iznimno lagana tekstura: 0% masnog sjaja, neljepljiva
 • Vrlo brzo se upija
 • Vodootporna i otporna na znoj
 • Efekt protiv priljepljivanja pijeska na kožu

Saznajte više
Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+

Za sve tipove kože

Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+

 • (12)

 • Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA / UVB zaštita i zaštita od HEVIS svjetlosti
 • Za sve tipove kože, uključujući osjetljivu, masnu i aknama sklonu kožu
 • Umiruje i štiti kožu od oštećenja izazvanih suncem
 • Ostavlja kožu trenutno suhu na dodir
 • Iznimno lagana tekstura: 0% masnog sjaja, neljepljiva
 • Vrlo brzo se upija
 • Ekstra vodootporna i otporna na znoj
 • Efekt protiv priljepljivanja pijeska na kožu

Saznajte više

Za neujednačen ten kože

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+

 • (48)

 • Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti HEVIS
 • Za sve tipove kože
 • Sprječava hiperpigmentaciju uzrokovanu suncem
 • Učinkovitio smanjuje tamne mrlje 
 • Sprječava njihovo ponovno pojavljivanje uslijed redovite primjene
 • Za ujednačeniju, sjajniju kožu
 • Ugodna lagana tektura: ne lijepi se, nemasna formula, brzo upijanje
 • Prikladno za primjenu ispod šminke
 • Nekomedogeno

Saznajte više

Fotostarenje

Eucerin Photoaging Control losion SPF 50+

 • (19)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Za sve tipove kože
- Pomaže u sprječavanju fotostarenja
- Vidljivo smanjuje znakove starenja na koži
- Daje koži svježiji, ujednačeniji izgled
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više
Eucerin Ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 30

Za osjetljivu kožu

Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 30

 • (15)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Ublažava osjetljivu kožu i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem
- Također pogodan za atopičnu kožu
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više
Eucerin Ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 50

Za osjetljivu kožu

Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 50+

 • (11)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija: zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Ublažava osjetljivu kožu i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem
- Također pogodan za atopičnu kožu
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više
Ukupna ocjena
 • (9)
5 od 5 bodova / 9 recenzija
5 Stars
9
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Uvijek nastojimo poboljšati svoje proizvode.
Recite nam svoje mišljenje i ocijenite naš proizvod.
Bibi,

Brzo i suho

Za mene koja uvijek kasni i kojoj se uvijek žuri, a nisam u dobrim odnosima sa suncem, ovo je otkriće stoljeća! Expres upijanje bez masnih tragova , bez tragova na odjeći, i bez crvenila su vrhunske odlike koje prate korištenje ove kreme. Preporučam svima!
Anchy,

Sigurna zaštita i za najosjetljiviju kožu

Ova gel krema ima ugodnu i laganu teksturu koja ne ostavlja film na koži niti osjećaj težine i masnoće.Brzo se upija i na koži ostavlja baršunasti osjećaj.Imam osjetljivu kožu i nakon nanošenja ove kreme nisam imala nikakvo crvenilo niti reakciju prilikom izlaganja suncu.Bez ove kremice definitivno ne izlazim van iz kuće!
Primošten61,

Zadovoljstvo pod suncem

Novi proizvod koji smo odlučili isprobati na plaži dva dana nakon kupovine. Uspjeli smo uvjeriti djecu da faktor 30 čini čuda kao faktor 50, ipak je to Eucerin, tim više što nas je magistra uvjerila da se lako razmazuje. Koža ga brzo upija, ne ostavlja tragove na odjeći, ugodnog je mirisa i najvažnije štiti dječju kožu kao i faktor 50. Nakon pet dana upotrebe nijedno od troje djece nije imalo ni traga crvenila na koži. Možda manje važno ali ipak za napomenuti supruga i ja također nismo imali crvenila iako smo se za razliku od djece samo jednom tijekom jutra aplicirali zaštitu! A da, nije nam žao što smo nakon pet dana morali požuriti u ljekarnu po novu tubu, ipak nas ima dosta!
ninaa3,

Najbolja zaštita od sunca

Ova krema je za mene otkriće! Nevjerojatno brzo se upija u kožu i ne ostavlja masne tragove, a niti bijele kao što je dosad bio slučaj s prethodnim kremama koje sam koristila za sunčanje. Bila sam na moru i mazala sam se više puta na dan i nisam apsolutno ništa izgorjela, a dobila sam lijepu boju, što je inače čudo za moju jako svijetlu put. Oduševljena sam ovom kremom! Također, krema se vrlo lako razmazuje jer je gelaste teksture, a ujedno i jako lijepo nahrani kožu. Sve pohvale za ovu fantastičnu kremu!
M. Jakelić,

Eucerin

Odlična krema, to je ono što sam tražila. Hrani kožu, a ne ostavlja masne tragove

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.

 

Kožne indikacije