• (23)
Pročitajte recenzije Napišite recenziju

Eucerin Krema-gel za zaštitu kože osjetljive na sunce SPF 25

Pouzdana krema za sunčanje za lice i tijelo za kožu sklonu alergiji. Štiti od alergija na sunce i oštećenja kože uzrokovanih suncem.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija: nudi visoki faktor UVA/UVB zaštite i HEVIS zaštite. Alfa-glukozil-rutin pomaže u sprečavanju alergija uzrokovanih suncem kao što je PLE.

Zaštita od alergija na sunce za lice i tijelo

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, no visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje kože.

Eucerin krema-gel za zaštitu kože od alergija na SPF 25 je krema za zaštitu lica i kože od sunca i posebno formulirana za kožu sklonu alergijama od sunca kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtreza visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutralizaciju slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću. Također sadrži alfa-glukozil-rutin koji pomaže u sprečavanju alergija od sunca kao što je PLE.

Kako bi se smanjio rizik od iritacije kože, ne sadrži parfem, a ova nemasna i neljepljiva krema-gel brzo se upija i otporna je na vodu.

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

(1) Udovoljava visokim standardima za UVA i UVB zaštitu koju definira udurženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite su veće od preporuke EU.


Često postavljana pitanja

Je li koži sklonoj alergijama na sunce potrebna posebna zaštita od sunca?

Poput osjetljive kože, koža sklona alergiji ima oslabljenu zaštitnu barijeru što ju čini osjetljivijom na vanjske nadražujuće tvari. Jedan od tih vanjskih iritansa je sunce. Određene kemikalije - kao što su parfemi - također mogu izazvati reakciju kod osjetljive kože sklone alergijama. Eucerin krema-gel za zaštitu kože od alergija SPF 50 pruža koži sklonoj alergijama na sunce visoku razinu zaštite koju trebate. Sadrži i sustav za obranu od oksidansa koji smiruje kožu i ojačava vlastiti zaštitni sustav kože od slobodnih radikala izazvanih UVA-om, čime se sprječava stvaranje alergija na sunce.

Pročitajte više o prepoznavanju simptoma i razumijevanju uzroka alergija na sunce.

Kako mogu znati koji SPF koristiti?

Kreme za sunčanje dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je veći faktor zaštite, to je bolja zaštita vaše kože, ali važno je da svaka dva sata u dostatnoj mjeri i temeljito nanesete proizvod (pazite da vam ništa ne promakne).

Koji su simptomi alergije na suncu?

Alergije na sunce vrlo su česte, osobito među mladim ženama i ljudima svijetle kože. Najčešći oblik sunčane alergije je polomorfna svjetlosna erupcija (često skraćeno PLE). Tipični simptomi uključuju iritirajući osip i crvenilo kože, no također možete dobiti prištiće i bubuljice. Simptomi se javljaju dan ili dva nakon sunčanja i obično se pojavljuju na donjoj strani ruku i prsa - koža lica može biti zahvaćena, ali to je manje često.

Druge alergije na sunce uključuju Acne Aestevalis (uobičajeno poznatu kao Mallorca akne). Simptomi Acne Aestevalisa slični su onima PLE-a. Obično pogađa žene između 25 i 40 godina koje su imale akne tijekom puberteta. Saznajte Pomaže li sunce aknama ili ih pogoršava?

 

Što je visokoenergetski vidljiva svjetlost i zašto svoju kožu moram od nje štititi?

Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetski vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni interferiraju sa stanicama kože i razgrađuju kolagen i elastin koji našoj koži daje punašan, mladenački izgled. HEVIS svjetlost je također povezana s neujednačenom pigmentacijom kože i melazmom.

Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na proizvode koji također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi proizvodi će pružiti vašoj koži pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože poput bora.

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koji prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.
Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti uvjetima kao što su sunčane mrlje (također poznate kao staračke mrlje) i melazma.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije dokazuju vrlo dobru podnošljivost kože čak i na osjetljivoj koži sklonoj alergiji na sunce kao što je PLE.

Sastojci

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

Odaberite proizvod koji nudi odgovarajuću razinu zaštite za vašu kožu. Treba osigurati zaštitu od UVA i UVB zraka i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti (HEVIS). Također bi trebao biti prilagođen vašem tipu i stanju kože.

Važno je upotrijebiti dostatnu količinu proizvoda
 i  ponovo ga primjenjivati u redovitim 
intervalima.  Možete upotrijebiti dlan za 
mjerenje količine proizvoda koji će se 
koristiti. Za svako područje preporučujemo debelu liniju kreme-gela (proteže se od vrha srednjeg prsta do zapešća) za svako područje (1-11) na dijagramu:

- 1. lice i vrat
- 2 i 3. obje ruke
- 4. prsa
- 5. trbuh
- 6 i 7. natkoljenice (sprijeda i straga)
- 8 i 9. potkoljenice (sprijeda i straga) plus stopala
- 10. ramena i gornji dio leđa
- 11. donji dio leđa

Trebat će vam količina veličine loptice za golf da pokrijete cijelo tijelo.

Pobrinite se da sva izložena područja dobivaju potrebnu zaštitu. Neke je dijelove lako propustiti. Ne zaboravite uši, stražnji dio vrata, leđa i ramena, stražnji dio ramena, ruke i noge i područja uz rub kupaćih kostima. Eucerinovo istraživanjaukazuju da je prosječno oko 14% stražnjeg dijela ženskog tijela i 22% stražnjeg dijela muškog tijela redovito izloženo sunčevim zračenjima bez ikakve zaštite.

Saznajte više o utjecaju sunca na kožu tijela.

(2) - Interna studija Beiersdorffa iz 2016. o upotrebi zaštite od sunca među uzorkom od 52 osobe (29 žena, 23 muškarca)

Važne upute za uporabu

• Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja na sunce i ponovo nanesite - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne zaštite
• Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite
• Nemojte dugo ostati na suncu, čak i tijekom korištenja proizvoda za zaštitu od sunca
• Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju
• Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti
• Izbjegavajte kontakt s očima
• Dopustite da se proizvod potpuno upije i izbjegnite izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama kako bi se spriječilo bojenje

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Koristite ovaj proizvod ako …

Isprobajte drugi proizvod ako …

Tražite proizvod za zaštitu od sunca za vrlo osjetljivu kožu:

Eucerin krema-gel za zaštitu kože od alergija SPF 25 je klinički i dermatološki testiran i dokazano je prikladan za vrlo osjetljivu i osjetljivu kožu.

Tražite zaštitnu kremu srednjeg faktora za kožu sklonu alergiju:

Eucerin krema-gel za zaštitu kože od alergija SPF 25 je posebno formulirana za pružanje zaštite od sunca za kožu lica i tijela sklonu alergijama te zaštitu koja mu im je potrebna. 

Pročitajte više o alergijama na sunce.

Tražite proizvod za zaštitu od sunca koji štiti vašu kožu od UVA i UVB zraka, kao i iz negativnih učinaka HEVIS svjetlosti:

Eucerin napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsku zaštitu od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

Tražite prednosti Eucerin kreme-gela za zaštitu kože od alergija SPF 25, ali tražite veći stupanj zaštite SPF:
Imate osjetljivu kožu sklonu alergiji i tražite proizvod nakon sunčanja:
Vaša koža je osjetljiva i tražite zaštitu od sunca u spreju za tijelo:
Tražite vrlo visoki ili visoki faktor kreme za sunčanje kako biste zaštitili svoje tijelo od znakova preranog starenja kože:

Eucerin zaštita od sunca Pouzdana zaštita od sunca prilagođena uvjetima kože

Proizvodi za zaštitu od sunca tvrtke Eucerin Sun pružaju sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja uzrokovanog suncem.

Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtereza pouzdanu UV zaštitu s protuupalnim antioksidansom likokalkonom  A za zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). Gliceretinična kiselina osigurava dodatnu DNA zaštitu. 

Vrhunski asortiman zaštite od sunca uključuje proizvode koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože:

 - Ako je vaša koža masna i/ili sklona aknama, formula koja sadrži Oil Control tehnologiju za kontrolu masnoće za regulaciju sebuma te pigmente koji apsorbiraju lipide ostavlja površinu suhu na dodir te pruža dugotrajan učinak protiv sjaja.

 - Ako je vaš primarni problem s kožom preuranjeno starenje, proizvodi za sprečavanje fotostarenja s kratkolančanom i dugolančanom hijaluronskom kiselinom vidljivo smanjuju znakove starenja kože.

- Ako je vaša koža sklona alergijama na sunce, formule za zaštitu kože od sunca i zaštitu nakon izlaganja suncu s alfa-glukozilrutinom pomažu spriječiti alergije uzrokovane suncem, kao što je PLE.

Asortiman uključuje i Eucerin proizvode za zaštitu kože od sunca za djecu (koji su posebno oblikovani kako bi ublažili i zaštitili osjetljivu i nježnu kožu vašeg djeteta), kao i proizvode za odrasle i djecu primjerene za atopičnu kožu.2

Proizvodi tvrtke Eucerin za zaštitu od sunca dostupni su u rasponu  srednjih, visokih i vrlo visokih faktora zaštite od sunca (SPF). Svi su klinički i dermatološki dokazani kao vrlo učinkoviti i dobro ih podnosi osjetljiva koža.

(1) - Udovoljavanje najviših standarda za UVA i UVB zaštitu kako je definiralo udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite veće su od zahtjeva EU.
(2) - Eucerin Kids mineralni losion  za zaštitu od sunca ne uključuje naprednu spektralnu tehnologiju, ali koristi klinički dokazane nekemijske filtere. Eucerin ekstra lagani losion za zaštitu osjetljive kože od sunca, Eucerin sprej za zaštitu osjetljive kože od sunca, Eucerin prozirni sprej za zaštitu osjetljive kože od sunca i Eucerin prozirni sprej za zaštitu od sunca suh na dodir ne sadrže gliceretiničnu kiselinu.

Fotostarenje

Photoaging Control CC tonirana krema za zaštitu lica od sunca, svijetla nijansa SPF 50+

 • (9)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
- Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS)
- za sve tipove kože
- Ujednačuje ten i vidljivo smanjuje znakove starenja
- Poboljšava izgled kože
- Dugotrajan mat završni izgled
- Ugodna lagana struktura: ne lijepi se, ne masti se, brzo se upija
- Nekomodogen, bez parfema

Saznajte više

Fotostarenje

Photoaging Control CC tonirana krema za zaštitu lica od sunca, srednje tamna nijansa SPF 50+

 • (11)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
- Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS)
- Za sve tipove kože
- Ujednačuje ten i vidljivo smanjuje znakove starenja
- Poboljšava izgled kože
- Dugotrajan mat završni izgled
- Ugodna svjetlosna struktura: neljepljiva, nemasna, brzo se upija
- Nekomodogen, bez parfema

Saznajte više
Novo

Za neujednačen ten kože

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+

 • (23)

 • Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti HEVIS
 • Za sve tipove kože
 • Sprječava hiperpigmentaciju uzrokovanu suncem
 • Učinkovitio smanjuje tamne mrlje 
 • Sprječava njihovo ponovno pojavljivanje uslijed redovite primjene
 • Za ujednačeniju, sjajniju kožu
 • Ugodna lagana tektura: ne lijepi se, nemasna formula, brzo upijanje
 • Prikladno za primjenu ispod šminke
 • Nekomedogeno

Saznajte više
Novo

Fotostarenje

Eucerin Photoaging Control losion SPF 50+

 • (9)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Za sve tipove kože
- Pomaže u sprječavanju fotostarenja
- Vidljivo smanjuje znakove starenja na koži
- Daje koži svježiji, ujednačeniji izgled
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više

Za osjetljivu kožu

Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 30

 • (9)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Ublažava osjetljivu kožu i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem
- Također pogodan za atopičnu kožu
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više

Za osjetljivu kožu

Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 50+

 • (11)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija: zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Ublažava osjetljivu kožu i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem
- Također pogodan za atopičnu kožu
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više
Ukupna ocjena
 • (23)
5 od 5 bodova / 23 recenzija
5 Stars
23
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Uvijek nastojimo poboljšati svoje proizvode.
Recite nam svoje mišljenje i ocijenite naš proizvod.
Tihana Vučić,

Bezbrižna kroz ljeto

Eucerin gel krema za zaštitu od alergija izazvanih suncem mi je prošle godine puno pomogla nakon mora,prekasno sam reagirala i zbog nepažnje zadobila opekline,koža me narednih dana užasno svrbila i s vremenom se počela ljuštiti.U ljekarni sam kupila ovu kremu bez mirisa,boja i parabena,vodootporna je,SPF 25 štiti kožu.Odsad mi je uvijek pri ruci,prilikom kupanja kremu obilno nanosim više puta jer smatram da na takvim proizvodima ne treba štediti ipak se radi o našem zdravlju.Tekstura kreme je jako lagana i osvježavajuća za ove toplije dane.Krema umiruje kožu,hidratizira i pomaže kod nastalih oštećenja. Stvarno mi je puno olakšala .
Sanela Tot,

SPAS U ZADNJI ČAS

Zadnjih 6 godina čim se pojavi prvo ljetno sunce, počnu me svrbiti ruke (vanjski dio podlaktice) lice (osobito dio iznad obrva i obrazi). Toliko postanem frustrirana od nepodnošljivog svrbeža i crvenila da bih cijelu kožu maknula sa sebe. Izgledam s tim crvenilom kao da me je netko ispečatirao. Poželim da nemam kožu. Pregled kod liječnice rezultirao je pijenjem tableta koje smanjuju simptome alergije na sunce. No, budući da ne volim piti kojekakve tablete i trovati si organizam krenula sam u potragu za kremom koja će me spasiti svrbeža i crvenila. Moje osvježenje uslijedilo je odmah nakon upotrebljavanja ove Eucerin kreme-gela. Nema crvenila niti svrbeža, a ja nisam frustrirana. Sretna sam što postoji proizvod koji se brzo upija, ne masti kožu, već ju hidratizira, daje joj sjaj, mekoću i glatkoću. Nema nikakvih alergijskih reakcija na njega, već se veselim svakom uzimanju ove kreme-gela u ruke. Uz sve ovo, želim naglasiti, s obzirom da imam jako osjetljivu kožu, da ovaj proizvod štiti moju kožu od štetnih sunčevih zraka, tako da nema niti opeklina od sunca. Eucerin krema-gel za zaštitu od alergija izazvanih suncem SPF 25 pružio mi je, osim zaštite, osobine 9u1: vjerujem u proizvod, smiješim mu se kada ga ugledam, srce mi se ispuni toplinom kada ga mažem na kritična mjesta, optimistična sam cijeli dan, odmah mi se povisi avanturistički duh, zaljubila sam se u ovaj proizvod, iskreno pričam drugima o njemu, zračim pozitivnom energijom jer znam da me on podržava, atraktivna sam svojom pojavom, zahvaljujući njemu. Ocjena proizvoda: Odličan (5+)
Silvijas,

Za svaku preporuku

Ni nakon par sati koža se ne masti, i mogu tvrditi u uvjetima visoke temperature, jer sam ju imala prilike isprobat na +30. Najvažnije je to što ne izaziva pojačano mašćenje, pojavu bolnih, potkožnih akni i mitesera. On je moj Sveti gral u zaštiti od sunca. I zaista sam sretna i zahvalna što živim u vremenu gdje mogu zamisliti kremu, a onda takvu i kupiti. :) Ocjena: Ovaj je proizvod od mene zaslužio čistu peticu. Smatram da su objašnjenja iz članka sasvim dovoljna.
damir konjević,

čista petica

kvaliteta za deset nema bolje kreme jer moje cure imaju problema koze al sa vašom kremom rezultati su poboljšani pogotovo na suncu
Vedrana,

Nezamjenjiva

Od djetinjstva imam probleme sa alergijom od sunca,crveni plikovi koji peku. Od kad sam prije nekoliko godina otkrila vasu kremu, ljeto je nezamislivo bez nje. Stvarno djeluje i od kad je koristim nemam vise alergije. Ona je moj spas. Super je što je vrlo lagane teksture i brzo se upija. Toliko lagana i nenametljivog mirisa,a opet snažna zbog svoje zaštite od sunca. Ž

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.