• 1/1

Eucerin Krema-gel za zaštitu kože osjetljive na sunce SPF 25

5
38 recenzija
- Srednja razina zaštite od sunca za lice i tijelo
- Napredna spektralna tehnologija: zaštita od UVA/UVB i HEVIS zaštita
- Za kožu sklona alergiji na sunce

Pouzdana krema za sunčanje za lice i tijelo za kožu sklonu alergiji. Štiti od alergija na sunce i oštećenja kože uzrokovanih suncem.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija: nudi visoki faktor UVA/UVB zaštite i HEVIS zaštite. Alfa-glukozil-rutin pomaže u sprečavanju alergija uzrokovanih suncem kao što je PLE.

 

 

 

Kupite online:

     

     

Više o njezi

Zaštita od alergija na sunce za lice i tijelo

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, no visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje kože.

Eucerin krema-gel za zaštitu kože od alergija na SPF 25 je krema za zaštitu lica i kože od sunca i posebno formulirana za kožu sklonu alergijama od sunca kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtreza visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutralizaciju slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću. Također sadrži alfa-glukozil-rutin koji pomaže u sprečavanju alergija od sunca kao što je PLE.

Kako bi se smanjio rizik od iritacije kože, ne sadrži parfem, a ova nemasna i neljepljiva krema-gel brzo se upija i otporna je na vodu.

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

(1) Udovoljava visokim standardima za UVA i UVB zaštitu koju definira udurženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite su veće od preporuke EU.


Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije dokazuju vrlo dobru podnošljivost kože čak i na osjetljivoj koži sklonoj alergiji na sunce kao što je PLE.

Svojstva

 • brzo se upija
 • formula koja se ne lijepi
 • nemasna formula
 • unperfumed
 • vodootporno

Kako koristiti

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

1. Odaberite pravi proizvod

Odaberite proizvod koji nudi odgovarajuću razinu zaštite za vašu kožu. Treba osigurati zaštitu od UVA i UVB zraka i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti (HEVIS). Također bi trebao biti prilagođen vašem tipu i stanju kože.

Više teksta

2. Koristite odgovarajuću količinu

Važno je upotrijebiti dostatnu količinu proizvoda
 i  ponovo ga primjenjivati u redovitim 
intervalima.  Možete upotrijebiti dlan za 
mjerenje količine proizvoda koji će se 
koristiti. Za svako područje preporučujemo debelu liniju kreme-gela (proteže se od vrha srednjeg prsta do zapešća) za svako područje (1-11) na dijagramu:

- 1. lice i vrat
- 2 i 3. obje ruke
- 4. prsa
- 5. trbuh
- 6 i 7. natkoljenice (sprijeda i straga)
- 8 i 9. potkoljenice (sprijeda i straga) plus stopala
- 10. ramena i gornji dio leđa
- 11. donji dio leđa

Trebat će vam količina veličine loptice za golf da pokrijete cijelo tijelo.

Više teksta

3. Temeljito nanesite

Pobrinite se da sva izložena područja dobivaju potrebnu zaštitu. Neke je dijelove lako propustiti. Ne zaboravite uši, stražnji dio vrata, leđa i ramena, stražnji dio ramena, ruke i noge i područja uz rub kupaćih kostima. Eucerinovo istraživanjaukazuju da je prosječno oko 14% stražnjeg dijela ženskog tijela i 22% stražnjeg dijela muškog tijela redovito izloženo sunčevim zračenjima bez ikakve zaštite.

Saznajte više o utjecaju sunca na kožu tijela.

(2) - Interna studija Beiersdorffa iz 2016. o upotrebi zaštite od sunca među uzorkom od 52 osobe (29 žena, 23 muškarca)

Više teksta

Važne upute za uporabu

• Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja na sunce i ponovo nanesite - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne zaštite
• Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite
• Nemojte dugo ostati na suncu, čak i tijekom korištenja proizvoda za zaštitu od sunca
• Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju
• Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti
• Izbjegavajte kontakt s očima
• Dopustite da se proizvod potpuno upije i izbjegnite izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama kako bi se spriječilo bojenje

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Koristite ovaj proizvod ako …

Tražite zaštitnu kremu srednjeg faktora za kožu sklonu alergiju:

Eucerin krema-gel za zaštitu kože od alergija SPF 25 je posebno formulirana za pružanje zaštite od sunca za kožu lica i tijela sklonu alergijama te zaštitu koja mu im je potrebna. 

Pročitajte više o alergijama na sunce.

Tražite proizvod za zaštitu od sunca koji štiti vašu kožu od UVA i UVB zraka, kao i iz negativnih učinaka HEVIS svjetlosti:

Eucerin napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsku zaštitu od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

Tražite proizvod za zaštitu od sunca za vrlo osjetljivu kožu:

Eucerin krema-gel za zaštitu kože od alergija SPF 25 je klinički i dermatološki testiran i dokazano je prikladan za vrlo osjetljivu i osjetljivu kožu.

Isprobajte drugi proizvod ako …

Tražite prednosti Eucerin kreme-gela za zaštitu kože od alergija SPF 25, ali tražite veći stupanj zaštite SPF:

Isprobajte Eucerin kremu-gel za zaštitu kože od alergija na sunce SPF 50.

Imate osjetljivu kožu sklonu alergiji i tražite proizvod nakon sunčanja:

 Isprobajte Eucerin umirujući kremu-gel nakon sunčanja za osjetljivu kožu.

Vaša koža je osjetljiva i tražite zaštitu od sunca u spreju za tijelo:

 Isprobajte Eucerin sprej za zaštitu osjetljive kože od sunca SPF 50+ (za osjetljivu kožu uključujući atopičnu kožu) ili Eucerin prozirni sprej za zaštitu od sunca SPF 50+ ili SPF 30 (za osjetljivu kožu uključujući kožu sklonu aknama).

Tražite vrlo visoki ili visoki faktor kreme za sunčanje kako biste zaštitili svoje tijelo od znakova preranog starenja kože:

Pokušajte Eucerin ekstra lagani losion za zaštitu od sunca i sprečavanje fotostarenja SPF 50+ ili SPF 30.

FAQ (5)

  Koji su simptomi alergije na suncu?

  Alergije na sunce vrlo su česte, osobito među mladim ženama i ljudima svijetle kože. Najčešći oblik sunčane alergije je polomorfna svjetlosna erupcija (često skraćeno PLE). Tipični simptomi uključuju iritirajući osip i crvenilo kože, no također možete dobiti prištiće i bubuljice. Simptomi se javljaju dan ili dva nakon sunčanja i obično se pojavljuju na donjoj strani ruku i prsa - koža lica može biti zahvaćena, ali to je manje često.

  Druge alergije na sunce uključuju Acne Aestevalis (uobičajeno poznatu kao Mallorca akne). Simptomi Acne Aestevalisa slični su onima PLE-a. Obično pogađa žene između 25 i 40 godina koje su imale akne tijekom puberteta. Saznajte Pomaže li sunce aknama ili ih pogoršava?

   

  Je li koži sklonoj alergijama na sunce potrebna posebna zaštita od sunca?

  Poput osjetljive kože, koža sklona alergiji ima oslabljenu zaštitnu barijeru što ju čini osjetljivijom na vanjske nadražujuće tvari. Jedan od tih vanjskih iritansa je sunce. Određene kemikalije - kao što su parfemi - također mogu izazvati reakciju kod osjetljive kože sklone alergijama. Eucerin krema-gel za zaštitu kože od alergija SPF 50 pruža koži sklonoj alergijama na sunce visoku razinu zaštite koju trebate. Sadrži i sustav za obranu od oksidansa koji smiruje kožu i ojačava vlastiti zaštitni sustav kože od slobodnih radikala izazvanih UVA-om, čime se sprječava stvaranje alergija na sunce.

  Pročitajte više o prepoznavanju simptoma i razumijevanju uzroka alergija na sunce.

  Kako mogu znati koji SPF koristiti?

  Kreme za sunčanje dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je veći faktor zaštite, to je bolja zaštita vaše kože, ali važno je da svaka dva sata u dostatnoj mjeri i temeljito nanesete proizvod (pazite da vam ništa ne promakne).

  Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

  UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koji prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.
  Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti uvjetima kao što su sunčane mrlje (također poznate kao staračke mrlje) i melazma.

  Što je visokoenergetski vidljiva svjetlost i zašto svoju kožu moram od nje štititi?

  Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetski vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

  Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni interferiraju sa stanicama kože i razgrađuju kolagen i elastin koji našoj koži daje punašan, mladenački izgled. HEVIS svjetlost je također povezana s neujednačenom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na proizvode koji također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi proizvodi će pružiti vašoj koži pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože poput bora.

  Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

5
38 Recenzije
 • Kraljica ljeta
  anitram
  Brzo se upija, ne masti i ne ostavlja ružne žute tragove na odjeći, a istovremeno izvrsno štiti kožu od sunca. Nedavno sam imala težak oblik dermatitisa po cijelom tijelu i bilo me je strah izaći na sunce, no ova krema mi je u potpunosti pomogla da se opustim i uživam u suncu kao da dermatitisa nikad nije ni bilo. Svakako preporučam svima!
 • super krema
  Ayvanna
  krema je odlicna jer se lako upija i da moguce je biti alergican na sunce, nazalost. ali zato postoji Eucerin koji nam olaksa tu alergiju :)
 • Odlican proizvod
  Branka
  Opcenito Eucerin koristim godinama i prezadovoljni smo istim. Zadnjih godina koristim Sun kreme protiv mrlja i za sina Eucerin Sun Kids....Niti ne pomisljamo izlazak iz kuce bez zastite...ovo nam je ritual kao recimo piti vodu... Vas vjerni kupac, lpozz
Učitaj više

Potpuna rutina njege