• (24)
Pročitajte recenzije Napišite recenziju

Eucerin Sensitive Protect Kids Mineral losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF 30

Losion sa srednje jakom UV zaštitom od sunca za dojenčad od 3 mjeseca nadalje i malu djecu

Pouzdana mineralni losion za zaštitu od sunca za bebe i djecu. Štiti osjetljivu kožu od opeklina i oštećenja kože uzrokovanog suncem. Bez kemijskih filtera.

Mineralni losion za zaštitu od sunca za bebe i djecu

Eucerin Sensitive Protect Kids Mineral losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF 30 mogu koristiti djeca od 3 mjeseca starosti. Štiti od opeklina i smanjuje rizik od oštećenja kože uzrokovanog suncem.

Bez kemijskih filtera, širokopojasni i fotostabilni sustav mineralnog filtriranjanudi visoki faktor zaštite s mikropigmentima koji reflektiraju UVA/UVB zrake izravno s površine kože. Mineralni losion za zaštitu od sunca također uključuje gliceretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam obavljanja DNA kože.

Formula ne sadrži parfem i dodatno je otporna na vodu.

Eucerin Sensitive Protect Kids Mineral losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF 30 klinički je i dermatološki prikladna za osjetljivu kožu djece.

Saznajte više o utjecaju sunca na dječju kožu i utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

(1.) EU sukladno.

 

Često postavljana pitanja

Kako mogu znati koji SPF koristiti za svoje dijete?

Koža vašeg djeteta će imati koristi od visokog ili vrlo visokog faktora zaštite od sunca koji je posebno oblikovan za njihovu osjetljivu mladu kožu. Kreme za sunčanje  dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je faktor zaštite veći, koža je više zaštićena i preporučujemo da uvijek nanosite zaštitu od sunca s visokim ili vrlo visokim faktorom na mladu i osjetljivu kožu.

Preporučljivo je držati djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti, osobito tijekom vrhunaca intenziteta i koristiti zaštitnu odjeću. Nanesite zaštitu od sunca temeljito na bilo koji dio tijela koji je izložen i nanosite ju u dostatnoj mjeri svaka dva sata. I zapamtite da se oštećenja kože mogu pojaviti čak i prije nego što je opeklina vidljiva.

Saznajte više o utjecaju sunca na dječju kožu

Zašto djeca trebaju posebnu zaštitu od sunca?

Dječja koža, kao i mnogi njihovi organi, još se razvijaju i zato su osjetljiviji na sunčevu svjetlost. Mlađa koža je tanja od kože odrasle osobe, a njezina barijerna funkcija i mehanizmi samozaštite (posebice sinteza melanina) nisu potpuno razvijeni. Omjer površine i volumena također je mnogo veći u primjeni na dječjoj koži.

Oštećenja kože uzrokovana suncem tijekom djetinjstva stavljaju dijete pod puno veći rizik od daljnjeg oštećenja kože kasnije u životu. Možete pročitati više o utjecajima sunca na dječju kožu.

Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koje prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.
Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti uvjetima kao što su sunčane mrlje (također poznate kao staračke mrlje) i melazma.

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

Je li Eucerin Sensitive Protect Kids Mineral losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF 30 pogodan za malu djecu?

Da. Eucerin mineralni losion za zaštitu osjetljive kože od sunca za djecu SPF 30 je posebno formuliran za uporabu na bebama i djeci od tri mjeseca starosti.

Koja je razlika izmeđuEucerin Sensitive Protect Kids Mineral losiona za zaštitu dječje kože od sunca SPF 30 i Eucerin losiona za zaštitu osjetljive kože za djecu SPF 50+?

Kemijski i mineralni filteri djeluju na različite načine.

Kemijske filtere koža upija i oni zauzvrat apsorbiraju UV zrake i oslobađaju tu energiju kao toplinsko zračenje koje stvara osjećaj topline.

Mineralni filteri ostaju na površini kože i odražavaju ili raspršuju UV zračenje, čime se sprječava prodiranje u kožu.

Dok većina ljudi nema problema s kemijskim filterima, neki mogu reagirati na njih i umjesto toga preferiraju upotrebu mineralnih filtera. Mineralni losioni za zaštitu od sunca su popularni za uporabu na bebama i maloj djeci čija koža je ekstra osjetljiva i dalje se razvija.

Koja je razlika između „vodootporne“ i „estra vodootporne“ zaštite od sunca?

Uvjete je definiralo udruženje Cosmetics Europe te naši proizvodi slijede njihove smjernice. Da bi se definirao kao vodootporan, proizvod treba zadržati polovicu SPF-a nakon kupanja 2 x 20 minuta u vodi. Kako bi se kvalificirao kao ekstra otporan na vodu, proizvod mora zadržati polovicu svog SPF nakon kupanja 4 x 20 minuta u vodi.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije dokazuju vrlo dobru podnošljivost na osjetljivoj koži djece.

Sastojci

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

Odaberite proizvod koji nudi pravu razinu zaštite od sunca za kožu vašeg djeteta. On bi trebao biti posebno formuliran za osjetljivu mladu kožu i prikladan za njihovu dob.

Saznajte više o važnosti zaštite osjetljive dječje kože od sunca.

Koristite odjeću gdje god je to moguće kako biste zaštitili mladu kožu od sunca. Za otkrivena područja kože, važno je koristiti dovoljnu količinu proizvoda. Dlan možete koristiti za mjerenje količine losiona kojeg želite nanijeti: deblja crta proizvoda duljine od vrha srednjeg prsta do zapešća broji se kao jedna mjera. Kao opće pravilo, preporučujemo:
- Dob 3-5: Koristite jednu 1 - 1.5 mjeru proizvoda za svako područje (2-11) koje može biti izloženo sunčevoj svjetlosti. Koristite dvostruku mjeru za lice i vrat (područje 1).
- Dob 6+: Koristite dvije mjere proizvoda za svako područje (1-11) na dijagramu koji može biti izloženo sunčevoj svjetlosti.

Područja su:
- 1. lice i vrat
- 2 i 3. obje ruke
- 4. prsa
- 5. trbuh
- 6 i 7. natkoljenice (sprijeda i straga)
- 8 i 9. potkoljenice (sprijeda i straga) plus stopala
- 10. ramena i gornji dio leđa
- 11. donji dio leđa

Pobrinite se da sva izložena područja dobiju  potrebnu zaštitu. Neke je dijelove lako propustiti. Ne zaboravite uši, stražnji dio vrata, leđa i ramena, stražnji dio ramena, ruke i noge i područja uz rub dječjih kupaćih kostima. 

Važne upute za uporabu

• Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja na sunce i ponovo nanesite - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne zaštite
• Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite
• Nemojte dugo ostati na suncu, čak i tijekom korištenja proizvoda za zaštitu od sunca
• Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju
• Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti
• Izbjegavajte kontakt s očima
• Dopustite da se proizvod potpuno upije i izbjegnite  izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama  kako bi se spriječilo bojenje

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Koristite ovaj proizvod ako…

Isprobajte drugi proizvod ako…

Tražite kremu za zaštitu od sunca vašeg djeteta bez kemijskih filtera:

Eucerin Sensitive Protect Kids Mineral losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF 30 sadrži mineralne pigmente i 100% je bez kemijskih filtera. Pogodan je za uporabu na bebama i djeci od tri mjeseca starosti.

Tražite zaštitu od sunca za vaše dijete:

Sa širokopojasnim i fotostabilnim UV filterima i sustavom za obranu od oksidansa Eucerin mineralni losion za zaštitu kože od sunca SPF 30 za djecu štiti mladu kožu od opeklina i oštećenja uzrokovanih suncem.

Tražite proizvod bez kemijskih filtera koji je prikladan za uporabu na maloj djeci:

 Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Kids losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ koji se može koristiti kod beba i djece od tri mjeseca starosti.

Vaše dijete ima atopičnu kožu i tražite prikladan proizvod za zaštitu od sunca:
Tražite kremu za zaštitu od sunca koja će zaštititi djetetovu kožu od UV zraka, kao i negativnih učinaka HEVIS svjetlosti:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Kids losion SPF 50+ (pogodno za bebe i djecu od tri mjeseca) ili Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu osjetljive kože od sunca za djecu SPF 50+ (oba su prikladna za djecu od tri godine).

Tražite losion za zaštitu od sunca za odrasle koja je sklona alergijama na sunce:

Eucerin zaštita od sunca Pouzdana zaštita od sunca prilagođena uvjetima kože

Proizvodi za zaštitu od sunca tvrtke Eucerin Sun pružaju sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja uzrokovanog suncem.

Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtereza pouzdanu UV zaštitu s protuupalnim antioksidansom likokalkonom  A za zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). Gliceretinična kiselina osigurava dodatnu DNA zaštitu. 

Vrhunski asortiman zaštite od sunca uključuje proizvode koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože:

 - Ako je vaša koža masna i/ili sklona aknama, formula koja sadrži Oil Control tehnologiju za kontrolu masnoće za regulaciju sebuma te pigmente koji apsorbiraju lipide ostavlja površinu suhu na dodir te pruža dugotrajan učinak protiv sjaja.

 - Ako je vaš primarni problem s kožom preuranjeno starenje, proizvodi za sprečavanje fotostarenja s kratkolančanom i dugolančanom hijaluronskom kiselinom vidljivo smanjuju znakove starenja kože.

- Ako je vaša koža sklona alergijama na sunce, formule za zaštitu kože od sunca i zaštitu nakon izlaganja suncu s alfa-glukozilrutinom pomažu spriječiti alergije uzrokovane suncem, kao što je PLE.

Asortiman uključuje i Eucerin proizvode za zaštitu kože od sunca za djecu (koji su posebno oblikovani kako bi ublažili i zaštitili osjetljivu i nježnu kožu vašeg djeteta), kao i proizvode za odrasle i djecu primjerene za atopičnu kožu.2

Proizvodi tvrtke Eucerin za zaštitu od sunca dostupni su u rasponu  srednjih, visokih i vrlo visokih faktora zaštite od sunca (SPF). Svi su klinički i dermatološki dokazani kao vrlo učinkoviti i dobro ih podnosi osjetljiva koža.

(1) - Udovoljavanje najviših standarda za UVA i UVB zaštitu kako je definiralo udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite veće su od zahtjeva EU.
(2) - Eucerin Kids mineralni losion  za zaštitu od sunca ne uključuje naprednu spektralnu tehnologiju, ali koristi klinički dokazane nekemijske filtere. Eucerin ekstra lagani losion za zaštitu osjetljive kože od sunca, Eucerin sprej za zaštitu osjetljive kože od sunca, Eucerin prozirni sprej za zaštitu osjetljive kože od sunca i Eucerin prozirni sprej za zaštitu od sunca suh na dodir ne sadrže gliceretiničnu kiselinu.

Fotostarenje

Photoaging Control CC tonirana krema za zaštitu lica od sunca, svijetla nijansa SPF 50+

 • (9)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
- Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS)
- za sve tipove kože
- Ujednačuje ten i vidljivo smanjuje znakove starenja
- Poboljšava izgled kože
- Dugotrajan mat završni izgled
- Ugodna lagana struktura: ne lijepi se, ne masti se, brzo se upija
- Nekomodogen, bez parfema

Saznajte više

Fotostarenje

Photoaging Control CC tonirana krema za zaštitu lica od sunca, srednje tamna nijansa SPF 50+

 • (11)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
- Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS)
- Za sve tipove kože
- Ujednačuje ten i vidljivo smanjuje znakove starenja
- Poboljšava izgled kože
- Dugotrajan mat završni izgled
- Ugodna svjetlosna struktura: neljepljiva, nemasna, brzo se upija
- Nekomodogen, bez parfema

Saznajte više
Novo

Za neujednačen ten kože

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+

 • (23)

 • Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti HEVIS
 • Za sve tipove kože
 • Sprječava hiperpigmentaciju uzrokovanu suncem
 • Učinkovitio smanjuje tamne mrlje 
 • Sprječava njihovo ponovno pojavljivanje uslijed redovite primjene
 • Za ujednačeniju, sjajniju kožu
 • Ugodna lagana tektura: ne lijepi se, nemasna formula, brzo upijanje
 • Prikladno za primjenu ispod šminke
 • Nekomedogeno

Saznajte više
Novo

Fotostarenje

Eucerin Photoaging Control losion SPF 50+

 • (9)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Za sve tipove kože
- Pomaže u sprječavanju fotostarenja
- Vidljivo smanjuje znakove starenja na koži
- Daje koži svježiji, ujednačeniji izgled
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više

Za osjetljivu kožu

Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 30

 • (9)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Ublažava osjetljivu kožu i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem
- Također pogodan za atopičnu kožu
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više

Za osjetljivu kožu

Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 50+

 • (11)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija: zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Ublažava osjetljivu kožu i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem
- Također pogodan za atopičnu kožu
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više
Ukupna ocjena
 • (24)
5 od 5 bodova / 24 recenzija
5 Stars
24
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Uvijek nastojimo poboljšati svoje proizvode.
Recite nam svoje mišljenje i ocijenite naš proizvod.
Renata,

Eucerin sprej za djecu 50+

Najbolji proizvod na tržištu :-)
Ankica,

Odličan

Eucerin,"Sprej za djecu" sa zastitnim faktorom 50.Savršen proizvod za zaštitu nježne dječije kože kod izlaganja suncu bilo na plaži bilo u prirodi.Provjereno prošlo ljeto,koristim i ovo ljeto. Preporučam svim mama od srca.Za mirno ljeto bez opeklina i bez suza.
Senka K.,

Samo najbolje za moje dijete!

Kad čovjek dobije dijete - učinit će sve da ga zaštiti i da mu priušti samo najbolje! Stoga smo za naše prvo ljetovanje s šestomjesečnom bebom odlučiti odabrati najbolju zaštitu za nju. S obzirom na to da naša djevojčica ima zbilja jako osjetljivu kožu, odlučili smo se za Eucerin - na preporuku pedijatrice. Meni je bilo najbitnije da se ne radi o proizvodu s kemijskim filterima te da je faktor 30 (kažu da je taj idealan). Uzeli smo upravo ovaj proizvod - i nismo požalili! S obzirom na inače težu mazivost proizvoda bez kemijskih filtera - očekivala sam "muke po mazanju", međutim - stvarno nije tako strašno :) Naša bebuljčica je uživala u masaži kremicom, nije nakon mazanja izgledala kao da ima "fasadu", a nije bila ni premasna. Mirisa se iskreno ne sjećam od prošle godine, ali vjerujem da bih zapamtila da mi se nije svidio :) Osim toga - za dva mjeseca idemo na more pa ću opet skoknut do ljekarne po našu kremicu i ponoviti gradivo :)
Brankica ,

Losion stvoren za svaku dob

Ono sto najvise na sebi ne volim to je moja svijetla put. Bijela sam kao sir i ljeti uvijek imam problema jer sam mnogo puta bila opecena kao rak. Mislila sam da me jednostavno nijedna krema ne moze spasiti i da imam takvu kozu kojoj nista ne pomaze sve dok nisam otkrila ovu kremu. Moja curica nasljedila je od mene svijetlu put i za nju sam posebno odabrala ovu kremu koja se do sada pokazala najucinkovitijom. Ta krema sada je spas i za mene jer sam i ja odlucila da ju koristim. Napokon mogu odahnuti jer sam sada sigurna da uz sebe imam najbolju zastitu. Lako se nanosi, nije previse masna, ne ostavlja tragove na odjeci a ono najbitnije sunce me po prvi puta nije opeklo. Bez ove kreme vise ne idemo nigdje i ona je nas prvi izbor za zastitu od sunca ;)
Gordana Petrovic,

zbogom izgorenoj kozi

Svako ljeto sunce przi, nijedna me krema dovoljno ne drzi, nakon sat vremena crvena sam kao rak, i onda danima izlazim samo u mrak. Od kako koristim ovu kremu namjenjenu za djecu - moje ljeto je puno bolje, fina tuba i blagi miris, i opet za suncanje imam volje.

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.