• (67)

Eucerin AtopiControl ulje za pranje

Ulje za tuširanje i kupanje za svakodnevnu uporabu

Obnavlja zaštitni sloj kože i štiti je od isušivanja.

Eucerin AtopiControl ulje za pranje nježno čisti i umiruje atopičnu kožu, ublažava svrbež i sprječava daljnje isušivanje. Koristiti svakodnevno, tijekom akutne faze kao i faze bez simptoma

Kako sadržava više od 50% omega masti i drugih prirodnih ulja, visok postotak ulja omekšava kožu i štiti je od daljnjeg isušivanja te ublažava svrbež. Eucerin AtopiControl ulje za pranje nanosi se na mokru kožu tijekom tuširanja ili kupanja te je pogodno za odrasle, djecu i dojenčad od tri mjeseca nadalje. U slučaju korištenja za njegu dojenčadi, treba se koristiti jedino kao dodatak za kupanje.

Kako bi rizik od iritacija kože i alergija bio što manji, Eucerin AtopiControl ulje za pranje ne sadržava mirise, boje ni konzervanse.

Kliničke i dermatološke studije pokazuju odličnu podnošljivost na koži pacijenata s atopičnom kožom.

Sastojci

Uputa za korištenje

  •  Nanijeti Eucerin AtopiControl ulje za pranje na mokru kožu. 
  •  Nježno umasirati i zatim dobro isprati.                                                                           
  •  Lagano tapkanjem obrisati kožu ručnikom, pritom pazeći da ne trljate kožu.
  •  Za njegu dojenčadi koristiti samo kao dodatak za kupanje.

Nakon tuširanja

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Eucerin AtopiControl ulje za pranje možete koristiti ako…

Pokušajte s nekim drugim proizvodom ako…

Patite od atopijskog dermatitisa (također poznatog kao atopijski ekcem).

Patite od atopijskog dermatitisa i tražite kozmetički njegu kože u akutnoj fazi:

Eucerin AtopiControl ulje za pranje je dermokozmetički dodatak za kupanje ili tuširanje za svakodnevnu uporabu koji se može koristiti uz Eucerin AtopiControl njegu te uz farmaceutske proizvode.

Vaše dijete pati od atopijskog dermatitisa, a starije je od tri mjeseca:

AtopiControl ulje za pranje umirit će i njegovati atopičnu kožu vašeg djeteta. Kod korištenja za njegu dojenčadi, koristiti samo kao dodatak za kupanje.

Patite od atopijskog dermatitisa i želite ublažiti neugodne simptome koji se pojavljuju u akutnoj fazi:

U tom slučaju, možete isprobati Eucerin AtopiControl Akut kremu za njegu kože sklone crvenilu ili Eucerin AtopiControl njegujući sprej protiv podražaja na svrbež Jedna klinička studija pokazuje da svojstva Eucerin AtopiControl Akut kreme za njegu kože sklone crvenilu imaju sličan pozitivan utjecaj na izgled kože kod atopijskog dermatitisa kao i primjena 1% kortizon kreme. Eucerin AtopiControl Akut krema nije lijek i ne služi kao nadomjestak bilo kojem lijeku.

Imate suhu kožu, ali ne patite od atopijskog dermatitisa:

U tom slučaju, pokušajte s linijom Eucerin UreaRepair PLUS.

Vaše dijete pati od atopijskog dermatitisa, ali je mlađe od tri mjeseca.

 

Javila se alergijska reakcija na bilo koji sastojak.

Često postavljana pitanja

Hoće li Eucerin AtopiControl ulje za pranje moju kožu učiniti masnom?

Ne. Atopična koža izrazito je suha tako da će pomoći u obnavljanju vaše kože koja pritom neće biti masna.

Je li Eucerin AtopiControl ulje za pranje pogodno za dojenčad?

Da, pogodno je za korištenje za dojenčad od tri mjeseca nadalje kao dodatak za kupanje, ali ne i za direktno nanošenje na mokru kožu.

Hoće li me Eucerin AtopiControl izliječiti od akutnog dermatitisa?

Za ovu bolest nema lijeka, međutim, korištenje AtopiControl proizvoda kao dio svakodnevne njege kože može ublažiti neke neugodne simptome.

Što se podrazumijeva pod pojmom “začarani krug atopične kože”?

Time se opisuje ciklus u kojemu je koža stalno suha i svrbi, s čime se suočavaju oboljeli od atopijskog dermatitisa. Pojavljuje se iritacija kože te se oboljeli počinje češati. Češanje uzrokuje upalu koja dovodi do suhoće kože koja uzrokuje narušavanje zaštitne funkcije kože. S druge strane, vlažno okruženje omogućava naseljavanje bakterija Staphylococcus aureus (zlatni stafilokok), što uzrokuje iritaciju i dodatno češanje. I tako se začarani krug atopijskog dermatitisa nastavlja.

Je li atopijski dermatitis isto što i ekcem?

Nije. Ekcem je opći pojam koji označava sve upalne procese na koži. Atopijski dermatitis je oblik ekcema, pa je također poznat kao atopijski ekcem, no postoji još nekoliko kožnih bolesti koje pripadaju u ekceme, ali se ne smatraju atopijskim dermatitisom.

AtopiControl Dermokozmetička njega za suhu kožu sklonu iritacijama

Eucerin AtopiControl je dermokozmetička njega za suhu i atopičnu kožu sklonu iritacijama u fazi bez simptoma te akutnoj fazi. AtopiControl njega klinički i dermatološki dokazano smanjuje suhoću, perutanje, zategnutost kože i ublažava svrbež te je dokazano pogodna za atopičnu kožu. 

Losioni i kreme za osnovnu njegu sadrže kombinaciju omega-6 masnih kiselina i licochalcona A za obnavljanje kože, vraćanje njezine prirodne zaštite i jačanje otpornosti. Osim pružanja intenzivne hidratacije, ublažavaju hrapavost i svrbež te zategnutost povezanu s atopičnom kožom. 

Active Care linija za aktivnu njegu uključuje novu Eucerin AtopiControl Akut kremu za njegu kože sklone crvenilu Njezina njegujuća svojstva značajno poboljšavaju izgled kože tijekom akutne faze i mogu doprinijeti smanjenju korištenja hidrokortizona tijekom akutne faze Jedna klinička studija pokazuje da svojstva Eucerin AtopiControl Akut kreme za njegu kože sklone crvenilu imaju sličan pozitivan utjecaj na izgled kože kod atopijskog dermatitisa kao i primjena 1% kortizon kreme. AtopiControl Akut krema nije lijek i ne služi kao nadomjestak lijekovima. U liniji za aktivnu njegu možete pronaći i Eucerin AtopiControl njegujući sprej protiv podražaja na svrbež koji, kako mu i samo ime govori, koži koja svrbi pruža trenutno olakšanje.

Eucerin AtopiControl njega ne sadržava mirise, boje ni parabene, a pogodna je i za djecu i dojenčad stariju od 3 mjeseca (odnosno 3 godine u slučaju Eucerin AtopiControl njegujućeg spreja protiv podražaja na svrbež).

Ukupna ocjena
  • (67)
5 od 5 bodova / 67 recenzija
5 Stars
67
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Uvijek nastojimo poboljšati svoje proizvode.
Recite nam svoje mišljenje i ocijenite naš proizvod.
Pcelica Maja ,
Moje dijete sa atopijskim dermatitisom koje inače obožava vodu, kupanje i tuširanje, ali zbog dermatitisa bi mogla biti pod tušem jako kratko, jer joj ništa nije odgovaralo, a sada sa ovim uljem za tuširanje napokon je koža njegovana i bez svrbeža, a ne isušena + može biti par minuta duže pod tušem :)
Lili,
Kćer od rođenja ima atopijski dermatitis tako da je ovaj proizvod obavezan u svakodnevnoj njezi. Posebno ljeti kada je koža dodatno iziritirana morem i suncem. 👍❤️
Ivana Kuštro ,

Eucerin AtopiControl ulje

Ulje sam koristila kod kupanja bebice s atopijskim dermatitisom i jako mu je pogodovalo koži, unatoč vodi, koža nakon kupanja nije bila suha vec naprotiv meka i glatka. Sada ima preko godinu dana i još uvijek ga svakodnevno kupamo u toj kupki, a suše dijelove tijela mu ponekad i namažem istim uljem nakon kupanja. Izvrstan proizvod, kao i cijela linija jer koristimo i kremu ponekad.
Zoran B.,

Hranjivo ulje za tuširanje

Otkad sam otkrio ovo ulje, moja koža konačno je pronašla lijek.
Jelica Hercigonja,

Nema više rana po tijelu

Zaista preporucujem. Kao mlada majka bebe atopičara tragala sam za idealnom njegom za njegovu suhu i iziritiranu kožu, i konačno otkrila AtopiControl ulje za pranje koje umiruje atopičnu kožu mog djeteta. Odličan izbor za sve one koji pate od AD-a.

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.

Newsletter