• (47)
Pročitajte recenzije Napišite recenziju

Eucerin AtopiControl losion za tijelo

S 12% omega-6 masnih kiselina i licochalconom A koji pomažu u ublažavanju neugodnih simptoma atopijskog dermatitisa

Lako upijajuća emulzija koja hidratizira i hrani te smanjuje hrapavost kože zahvaćene atopijskim dermatitisom.

Eucerin AtopiControl losion za tijelo sadržava kombinaciju koncentriranih omega-6 masnih kiselina (ulje noćurka i ulje sjemenki grožđa) i umirujućeg licochalcona A (ekstrakta korijena sladića) koja obnavlja kožu, pomaže u vraćanju njenog prirodnog zaštitnog sloja te je čini otpornijom. Nanijeti jednom ili dvaput dnevno ili koristiti kao dopunsku njegu uz korištenje Eucerin AtopiControl Akut kreme za njegu kože sklone crvenilu tijekom akutne faze.

Saznajte više o akutnoj fazi atopijskog dermatitisa u članku Što uzrokuje izbijanje simptoma na atopičnoj koži i kako ih ublažiti?.

Redovitom upotrebom, ublažava se svrbež i zategnutost kože koja postaje meka i osjetno glađa. Za Eucerin AtopiControl losion za tijelo klinički je i dermatološki dokazano da je usklađen s atopičnom kožom kod odraslih, djece i dojenčadi starije od tri mjeseca.

Emulzija sadržava formulu bez mirisa, boja i parabena kako bi se smanjio rizik od iritacije kože i alergija.

Saznajte više o utjecaju atopijskog dermatitisa na različite uzraste u člancima Atopijski dermatitis kod odraslih, Atopijski dermatitis kod djece i Atopijski dermatitis kod beba.

 

KLINIČKA ISTRAŽIVANJA

Kliničke i dermatološke studije pokazuju odličnu podnošljivost na koži kod pacijenata s atopičnom kožom.

GLAVNA OTKRIĆA

Kod testiranja Eucerin AtopiControl Losion korišten je zajedno s Eucerin AtopiControl Akut kremom za njegu kože sklone crvenilu od strane 144 muškaraca i žena starijih od 30 godina sa simptomima atopijskog dermatitisa. Nakon 4 tjedna primjetili su sljedeće rezultate:

Poboljšanje općeg stanja kože

  • 97% slaže se sa izjavom "Poboljšano stanje kože"

Utjecaj na kvalitetniji san

  • 96% slaže se kako više ne svrbe kožu tokom noći
  • 94% slaže se kako više ne ustaju ranije zbog kožnih problema
  • 93% slaže se kako su tijekom testiranja ustajali rijeđe tokom noći
  • 89% slaže se kako su tijekom testiranja ujutro ustajali odmorniji 
  • 88% slaže se kako su tokom dana imali zavidnu razinu energije

Poboljšanje kvalitete života

  • Prije isprobavanje Eucerin AtopiControl njege 92% slaže se kako je atopijski dermatitis utjecao na kvalitetu života. Nakon 4 tjedna korištenja Eucerin AtopiControl njege samo 38% je izjavilo kako bolest utječe na kvalitetu života. 

 

Sastojci

Uputa za korištenje

  • Nanijeti jednom ili dvaput dnevno, ili po potrebi.

Nanošenje losiona za njegu tijela

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Eucerin AtopiControl losion za tijelo možete koristiti ako…

Pokušajte s nekim drugim proizvodom ako…

Patite od atopijskog dermatitisa (također poznatog kao atopijski ekcem).

Patite od atopijskog dermatitisa (također poznatog kao atopijski ekcem) i tražite kozmetički njegu kože u akutnoj fazi:

Eucerin AtopiControl losion za tijelo može se koristiti kao dopuna njezi uz Eucerin AtopiControl Akut kremu za njegu kože sklone crvenilu ili kao dopuna liječenju farmaceutskim proizvodom.

Vaše dijete pati od atopijskog dermatitisa i starije je od tri mjeseca:

Eucerin AtopiControl losion za tijelo pomaže u ublažavanju neugodnih simptoma.

Patite od atopijskog dermatitisa, a na licu želite koristiti laganu kremu za dnevnu njegu:

Za njegu lica, koristite Eucerin AtopiControl kremu za lice

Vaše dijete pati od atopijskog dermatitisa, ali je mlađe od tri mjeseca.

Imate suhu kožu, ali ne patite od atopijskog dermatitisa:

U tom slučaju, pokušajte s linijama Eucerin UreaRepair PLUS.

Javila se alergijska reakcija na bilo koji sastojak.

Često postavljana pitanja

Koja je razlika između Eucerin AtopiControl kreme za njegu i Eucerin AtopiControl losiona za tijelo?

Glavni sastojci u oba proizvoda su isti, no razlikuju se u teksturi. Eucerin AtopiControl krema za njegu kože je bogatije i punije teksture od Eucerin AtopiControl losiona za tijelo. Iz tog je razloga krema primjerenija za specifična područja, dok se losion nanosi obilnije.

Hoće li me Eucerin AtopiControl izliječiti od akutnog dermatitisa?

Za ovu bolest nema lijeka, međutim, korištenje AtopiControl programa kao dijela svakodnevne njege kože može ublažiti neke neugodne simptome.

Je li Eucerin AtopiControl losion za tijelo pogodan za djecu?

Da, ako Vaše dijete ima tri mjeseca ili više.

Što se podrazumijeva pod pojmom “začarani krug atopične kože”?

Time se opisuje ciklus u kojemu je koža stalno suha i svrbi, s čime se suočavaju oboljeli od atopijskog dermatitisa. Pojavljuje se iritacija kože te se oboljeli počinje češati. Češanje uzrokuje upalu koja dovodi do suhoće kože koja uzrokuje narušavanje zaštitne funkcije kože. S druge strane, vlažno okruženje omogućava naseljavanje bakterija Staphylococcus aureus (zlatni stafilokok), što uzrokuje iritaciju i dodatno češanje. I tako se začarani krug atopijskog dermatitisa nastavlja.

Je li atopijski dermatitis isto što i ekcem?

Nije. Ekcem je opći pojam koji označava sve upalne procese na koži. Atopijski dermatitis je oblik ekcema pa je također poznat kao atopijski ekcem, no postoji još nekoliko kožnih bolesti koje pripadaju u ekceme, ali se ne smatraju atopijskim dermatitisom.

AtopiControl Dermokozmetička njega za suhu kožu sklonu iritacijama

Eucerin AtopiControl je dermokozmetička njega za suhu i atopičnu kožu sklonu iritacijama u fazi bez simptoma te akutnoj fazi. AtopiControl njega klinički i dermatološki dokazano smanjuje suhoću, perutanje, zategnutost kože i ublažava svrbež te je dokazano pogodna za atopičnu kožu. 

Losioni i kreme za osnovnu njegu sadrže kombinaciju omega-6 masnih kiselina i licochalcona A za obnavljanje kože, vraćanje njezine prirodne zaštite i jačanje otpornosti. Osim pružanja intenzivne hidratacije, ublažavaju hrapavost i svrbež te zategnutost povezanu s atopičnom kožom. 

Active Care linija za aktivnu njegu uključuje novu Eucerin AtopiControl Akut kremu za njegu kože sklone crvenilu Njezina njegujuća svojstva značajno poboljšavaju izgled kože tijekom akutne faze i mogu doprinijeti smanjenju korištenja hidrokortizona tijekom akutne faze Jedna klinička studija pokazuje da svojstva Eucerin AtopiControl Akut kreme za njegu kože sklone crvenilu imaju sličan pozitivan utjecaj na izgled kože kod atopijskog dermatitisa kao i primjena 1% kortizon kreme. AtopiControl Akut krema nije lijek i ne služi kao nadomjestak lijekovima. U liniji za aktivnu njegu možete pronaći i Eucerin AtopiControl njegujući sprej protiv podražaja na svrbež koji, kako mu i samo ime govori, koži koja svrbi pruža trenutno olakšanje.

Eucerin AtopiControl njega ne sadržava mirise, boje ni parabene, a pogodna je i za djecu i dojenčad stariju od 3 mjeseca (odnosno 3 godine u slučaju Eucerin AtopiControl njegujućeg spreja protiv podražaja na svrbež).

Ukupna ocjena
  • (47)
5 od 5 bodova / 47 recenzija
5 Stars
47
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Uvijek nastojimo poboljšati svoje proizvode.
Recite nam svoje mišljenje i ocijenite naš proizvod.
LILI,

X

Napokon sam pronašla proizvod koji odgovara mojoj osjetljivoj koži
Dominniah,
Ja i moje dvije djevojčice imamo atopijski i trošimo Eucerin liniju na mjesečnoj bazi, jedina linija za atopičare s kojom smo u potpunosti zadovoljne!! Djevojčice imaju 6 i 3 godine i koriste ga od rođenja a ja ga koristim godinama :)
Dija,

AtopiCobtrol

Atopi je proizvod koji dugoročno pomaže koži nakon nanošenja nema osjećaja hrapavosti pod rukom !!Odličan za atiopijski dermatitis i suhu kožu !!Brzo upija u kožu i neostavlja masan trag !!Ja ga preporučujem svim !!
Helena,
Odličan proizvod, spas za vrijeme hladnih dana, a i tijekom cijele godine!
Albi,

Pravi izbor za moju obitelj

Odličan, pošto imam djete sklono dermatitisima mogu reči da super pomaže i hidratizira njehovu kožu te kudikamo bolje pomaže od raznih kortikosteroidnih kremica koje smo ranije koristili.

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.