• 1/2 Photoaging Control losion SPF 50+
 • 2/2
 • 1/2 Photoaging Control losion SPF 50+
 • 2/2

Eucerin Photoaging Control losion SPF 50+

5.0
30 recenzija
Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
Za sve tipove kože

Pouzdan losion za tijelo za zaštitu od sunca s tehnologijom `Anti-Stain After Wash`*-zaštita protiv mrlja nakon pranja. Za sve tipove kože. Pomaže u sprječavanju fotostarenja i vidljivo smanjuje znakove starenja kože.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi visoki do vrlo visoki faktor UVA/UVB zaštite i zaštite od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). Kreme za sunčanje podržava vlastiti mehanizam obavljanja DNA kože, dok hijaluronska kiselina vidljivo smanjuje znakove starenja kože.

sun br.1 njega

*Izvor: IQVIA Hrvatska-prema vrijednosnoj prodaji iz veledrogerije u hrvatske ljekarne 2016. - 2023. godine/tržište dermokozmetike za zaštitu od sunca.

     

 

Više o njezi

Anti-age losion za tijelo za zaštitu od sunca koji štiti od fotostarenja

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, no visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje kože.
Eucerin Photoaging Control losion SPF 50+ je krema za zaštitu od sunca za tijelo namijenjena za sve tipove kože, uključujući osjetljivu kožu. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtreza visoku UV zaštitu s likokalkonom Aza neutralizaciju slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlom

Ovaj snažni antioksidans djeluje na neutraliziranje slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću
Anit-age losion za zaštitu od sunca  također uključuje gliceretiničnu kiselinu koja podupire vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože te kratko i dugolančanu hijaluronsku kiselinu za vidljivo smanjenje znakova starenja na vratu, dekolteu, rukama i ramenima.

Ekstra-lagani losion se odmah upija, ostavlja kožu koja izgleda ujednačena pružajući osjećaj svježine. Također je vodootporan i sadrži Eucerinovu tehnologiju 'Anti-Stain After Wash'*. Saznajte više u članku Kako mogu zaštititi svoju odjeću od žutih mrlja koje ostavljaju proizvodi za zaštitu od sunca?.

Eucerin ekstra lagani losion za zaštitu  od sunca i sprečavanje fotostarenja SPF 50+ je klinički i dermatološki prikladan za osjetljivu kožu.

* Pomaže smanjiti intenzitet mrlja od kreme za sunčanje nakon pranja.

(1) Udovoljava visokim standardima za UVA i UVB zaštitu koje definira udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite su veće od preporuke EU.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije pokazuju vrlo dobru podnošljivost kože čak i na osjetljivoj koži.

Glavna otkrića

Dvije studije koje su ispitivale korištenje proizvodakoje su uključivale 300 žena (između 30 i 55 godina) testirale su proizvod s izvrsnim rezultatima. Sve su to bili proizvodi za redovitu uporabu za zaštitu od sunca i sprečavanje starenja kože. Nakon dva tjedna redovne upotrebe, studije pokazuju:

• Ostavlja ugodan osjećaj na koži (100%)
• Čini kožu glatkom i podatnom (100%)
• Vidljivo umiruje kožu (100%)
• Daje koži svježiji, ujednačen izgled (99%)
• Hrani kožu i pruža potrebnu vlagu (99%)
• Daje koži prozračan izgled (97%)

(2) - Beiersdorf Research, rujan 2017, PiU test u Čileu. Od uzorka na 300, 100 ispitanika testiralo je Eucerin ekstra lagani losion za zaštitu od sunca i sprečavanje fotostarenja SPF 30+ a 100 je testralo Eucerin ekstra lagani losion za zaštitu od sunca i spračavanje fotostarenja SPF50 +.

Svojstva

 • izrazito lagana tekstura
 • odmah se upija
 • vodootporno

Kako koristiti

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

1. Odaberite pravi proizvod

Odaberite proizvod koji nudi odgovarajuću razinu zaštite za vašu kožu. Treba osigurati zaštitu od UVA i UVB zraka i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti (HEVIS). Također bi trebao biti prilagođen vašem tipu i stanju kože.

Više teksta

2. Koristite odgovarajuću količinu

Važno je upotrijebiti dostatnu količinu proizvoda i  ponovo ga primjenjivati u redovitim intervalima.  Možete upotrijebiti dlan za  mjerenje količine proizvoda koji će se  koristiti. Za svako područje preporučujemo debelu liniju kreme-gela (proteže se od vrha srednjeg prsta do zapešća) za svako područje (1-11) na dijagramu:

- 1. lice i vrat
- 2 i 3. obje ruke
- 4. prsa
- 5. trbuh
- 6 i 7. natkoljenice (sprijeda i straga)
- 8 i 9. potkoljenice (sprijeda i straga) plus stopala
- 10. ramena i gornji dio leđa
- 11. donji dio leđa

Trebat će vam količina veličine loptice za golf da pokrijete cijelo tijelo. Za zaštitu osjetljive kože na licu i vratu (područje 1) preporučujemo korištenje jednog od naših proizvoda za zaštitu od sunca za lice.

Više teksta

3. Temeljito nanesite

Pobrinite se da sva izložena područja dobiju  potrebnu zaštitu. Neke je dijelove lako propustiti. Ne zaboravite uši, stražnji dio vrata, leđa i ramena, stražnji dio ramena, ruke i noge i područja uz rub kupaćih kostima. 
Eucerinovo istraživanjepokazuje da je prosječno oko 14% stražnjeg dijela ženskog tijela i 22% stražnjeg dijela muškog tijela redovito izloženo sunčevim zrakama bez ikakve zaštite.

(4) - Interna studija Beiersdorffa iz 2016. o upotrebi zaštite od sunca među uzorkom od 52 osobe (29 žena, 23 muškarca)

Više teksta

Važne upute za uporabu

•Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja na sunce i ponovo nanesite - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne zaštite
• Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite
• Nemojte dugo ostati na suncu, čak i tijekom korištenja proizvoda za zaštitu od sunca
• Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju
• Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti
• Izbjegavajte kontakt s očima
• Dopustite da se proizvod potpuno upije i izbjegnite  izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama  kako bi se spriječilo bojenje

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Koristite ovaj proizvod ako…

Tražite losion za zaštitu od sunca za svoje tijelo s vrlo visokim stupnjem zaštite:

Eucerin Photoaging Control losion SPF 50+ je krema za sunčanje s visokim stupnjem zaštite dizajnirana kako bi spriječila prerano starenje kože i zaštitila sve tipove kože od oštećenja uzrokovanih suncem.

Tražite losion za zaštitu od sunca koji štiti vaše tijelo od UVA i UVB zraka, kao i iz negativnih učinaka HEVIS svjetlosti:

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsku zaštitu od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti.

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

Tražite losion za zaštitu od sunca s prednosti protiv starenja:

Osim što pomaže u zaštiti kože od fotostarenja Eucerin Photoaging Control losion SPF 50+ intenzivno vlaži kožu i vidljivo smanjuje znakove starenja kože, osobito na području dekoltea, ruku i ramena. Više o koži koja stari saznajte ovdje.

Isprobajte drugi proizvod ako…

Tražite zaštitu od sunca s vrlo visokim faktorom zaštite kako biste zaštitili kožu lica od fotostarenja:

Isprobajte Eucerin Photoaging Control fluid za zaštitu lica od sunca SPF 30 ili, ako vam je draži tonirani proizvod, isprobajte Eucerin Photoaging Control CC toniranu kremu za zaštitu kože lica od sunca u svijetloj ili srednje tamna nijansa SPF 50+.

Tražite iznimno lagani losion za sunce za svoje tijelo a vaša je koža osjetljiva:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 30.

Vaša koža je osjetljiva i tražite kremu za sunčanje za tijelo visokog ili vrlo visokog faktora zaštite, ali vam je draži oblik u spreju:

 Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Dry Touch sprej SPF 50+ (za osjetljivu i atopičnu kožu) ili Eucerin Sensitive Protect Transparent sprej SPF 30 (za osjetljivu kožu i kožu sklonu aknama).

Tražite zaštitu od sunca vrlo visokog faktora zaštite za svoje tijelo u obliku aerosola:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Dry Touch sprej SPF 30 koji je prikladan za osjetljivu kožu i kožu sklonu aknama.

Tražite kremu za sunčanje za kožu koja je sklona PLE-u ili drugim alergijama na koži:

Isprobajte Eucerin Krema-gel za zaštitu od alergija izazvanih suncem SPF 50.

Sastojci

FAQ (4)

 • Što je fotostarenje?

  Fotostarenje je naziv za prerano starenje kože uzrokovano suncem. Procjenjuje se da je 90% preranog starenja kože uzrokovano sunčevim zrakama.3

  (3) - Ramos-e-Silva i sur., 'Anti-aging kozmetika: činjenice i kontroverze'. Clin Dermatol. 2013. studeni-prosinac; 31 (6): 750-8.

 • Kako mogu znati koji SPF koristiti?

  Kreme za sunčanje dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je veći faktor zaštite, to je bolja zaštita vaše kože, ali važno je da svaka dva sata u dostatnoj mjeri i temeljito nanesete proizvod (pazite da vam ništa ne promakne).

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

  UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koje prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.
  Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti uvjetima kao što su sunčane mrlje (također poznate kao staračke mrlje) i melazma.

  Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

   
 • Što je visokoenergetski vidljiva svjetlost i zašto moram od nje zaštiti svoju kožu?

  Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetski vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

  Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni interferiraju sa stanicama kože i razgrađuju kolagen i elastin koji našoj koži daje punašan, mladenački izgled. HEVIS svjetlost je također povezana s neujednačenom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na proizvode koji također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi proizvodi će pružiti vašoj koži pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože poput bora. Više o koži koja stari saznajte ovdje.

5.0
30 Recenzije*
29
1
0
0
0
 • Michaela Tramišak 7.8.2022.
  Losion za njegu
  super je losion i ljeti i zimi uvijek pri ruci za sve pohvale.
 • Dijana Blašković 6.8.2022.
  Eucerin
  Odličan proizvod,lako se razmazuje i ne ostavlja masan trag na koži,veliki zaštitni faktor.Napokon proizvod za cijelu obitelj,a da i djeluje,cjenovno jako pristupačan.
 • Dijana Blašković 6.8.2022.
  Eucerin
  Odličan proizvod,jako lijepo se razmazuje,brzo upija i ne ostavlja masan trag,visok zaštitni faktor.Napokon proizvod za cijelu obitelj i cijenovno pristupačan.
 • Učitaj više

Potpuna rutina njege

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.