• 1/1 Eucerin Sensitive Protect Kids losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+
 • 1/1 Eucerin Sensitive Protect Kids losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+

Eucerin Sensitive Protect Kids losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+

5
29 recenzija
Visoka zaštita od sunca za bebe i djecu
Prikladan od 3 mjeseca starosti
Napredna spektralna tehnologija: zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti

Pouzdan losion za zaštitu od sunca za bebe i djecu s ‘Anti-Stain After Wash’* tehnologijom. Umiruje i štiti osjetljivu kožu čime se smanjuje opasnost od dugotrajnog oštećenja kože.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi visok do vrlo visoki faktor zaštite od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti.

sun br.1 njega

*Izvor: IQVIA Hrvatska-prema vrijednosnoj i komadnoj prodaji iz veledrogerije u hrvatske ljekarne  2016., 2017., 2018., 2019., 2020. i 2021. godine / tržište dermokozmetike za zaštitu od sunca.

     

Više o njezi

Losion za zaštitu od sunca za djecu

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, no visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje kože.

Eucerin losion za zaštitu osjetljive kože od sunca za djecu SPF 50+ je losion za zaštitu od sunca za djecu koji umiruje i štiti osjetljivu kožu od opeklina i oštećenja kože uzrokovanog suncem. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtreza visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutraliziranje slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću.

Krema za sunčanje za djecu također sadrži gliceretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože. Ne sadrži parfem i dodatno je otporan na vodu.

Eucerin losion za zaštitu osjetljive kože od sunca za djecu SPF 50+ klinički je i dermatološki prikladan za osjetljivu dječju kožu. Može se koristiti na bebama i djeci od trećeg mjeseca života. 

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

(1) Udovoljava visokim standardima za UVA i UVB zaštitu koje definira udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite su veće od preporuke EU.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije pokazuju vrlo dobru podnošljivost na osjetljivoj dječjoj koži.

Svojstva

 • unperfumed
 • extra water-resistant

Kako koristiti

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

1. Odaberite pravi proizvod

Odaberite proizvod koji nudi pravu razinu zaštite od sunca za kožu vašeg djeteta. On bi trebao biti posebno formuliran za osjetljivu mladu kožu i prikladan za njihovu dob.

Saznajte više o važnosti zaštite osjetljive dječje kože od sunca.

Više teksta

2. Koristite odgovarajuću količinu

Koristite odjeću gdje god je to moguće kako biste zaštitili mladu kožu od sunca. Za otkrivena područja kože, važno je koristiti dovoljnu količinu proizvoda. Dlan možete koristiti za mjerenje količine losiona kojeg želite nanijeti: deblja crta proizvoda duljine od vrha srednjeg prsta do zapešća broji se kao jedna mjera. Kao opće pravilo, preporučujemo:
- Dob 3-5: Koristite jednu 1 - 1.5 mjeru proizvoda za svako područje (2-11) koje može biti izloženo sunčevoj svjetlosti. Koristite dvostruku mjeru za lice i vrat (područje 1).
- Dob 6+: Koristite dvije mjere proizvoda za svako područje (1-11) na dijagramu koji može biti izloženo sunčevoj svjetlosti.

Područja su:
- 1. lice i vrat
- 2 i 3. obje ruke
- 4. prsa
- 5. trbuh
- 6 i 7. natkoljenice (sprijeda i straga)
- 8 i 9. potkoljenice (sprijeda i straga) plus stopala
- 10. ramena i gornji dio leđa
- 11. donji dio leđa

Više teksta

3. Temeljito nanesite

Pobrinite se da sva izložena područja dobiju  potrebnu zaštitu. Neke je dijelove lako propustiti. Ne zaboravite uši, stražnji dio vrata, leđa i ramena, stražnji dio ramena, ruke i noge i područja uz rub dječjih kupaćih kostima.

Više teksta

Važne upute za uporabu

• Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja na sunce i ponovo nanesite - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne zaštite
• Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite
• Nemojte dugo ostati na suncu, čak i tijekom korištenja proizvoda za zaštitu od sunca
• Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju
• Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti
• Izbjegavajte kontakt s očima
• Dopustite da se proizvod potpuno upije i izbjegnite  izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama  kako bi se spriječilo bojenje

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Koristite ovaj proizvod ako…

Ako tražite vrlo visoku zaštitu za zaštitu od sunca za bebu, dijete ili dijete:

Eucerin Sensitive Protect Kids losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ je posebno formuliran kako bi mladoj koži pružio umirujuću zaštitu koja joj je potrebna i pogodan je za bebe i djecu od tri mjeseca i stariju.

Tražite proizvod za zaštitu od sunca koji štiti kožu vašeg djeteta od UVA i UVB zraka, kao i iz negativnih učinaka HEVIS svjetlosti:

Eucerin napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsku zaštitu od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti.

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

Pokušajte s nekim drugim proizvodom ako…

Vaše dijete ima atopičnu kožu i tražite vrlo visoku zaštitu od sunca:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ koji je prikladan za uporabu na djeci od tri godine i starijoj.

Tražite proizvod za zaštitu od sunca za bebe, malu djecu ili djecu bez kemijskih filtera:

Eucerin Sensitive Protect Kids Mineral losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF 30 nema kemijskih filtera i koristi širokopojasne i fotostabilne mikropigmente koje odbijaju UV zrake s površine kože. Pogodan je za upotrebu od tri mjeseca starosti.

Tražite losion za zaštitu od sunca za odraslu kožu:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 30 ili SPF 50.

FAQ (7)

 • Kako mogu znati koji SPF koristiti za svoje dijete?

  Koža vašeg djeteta će imati koristi od visokog ili vrlo visokog faktora zaštite od sunca koji je posebno oblikovan za njihovu osjetljivu mladu kožu. Kreme za sunčanje  dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je faktor zaštite veći, koža je više zaštićena i preporučujemo da uvijek nanosite zaštitu od sunca s visokim ili vrlo visokim faktorom na mladu i osjetljivu kožu.

  Preporučljivo je držati djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti, osobito tijekom vrhunaca intenziteta i koristiti zaštitnu odjeću. Nanesite zaštitu od sunca temeljito na bilo koji dio tijela koji je izložen i primjenjujte ju u dostatnoj mjeri svaka dva sata. I zapamtite da se oštećenja kože mogu pojaviti čak i prije nego što je vidljiva opeklina.

  Pročitajte više o utjecaju sunca na dječju kožu.

 • Zašto djeca trebaju posebnu zaštitu od sunca?

  Dječja koža, kao i mnogi njihovi organi, još se razvijaju i zato su osjetljiviji na sunčevu svjetlost. Mlađa koža je tanja od kože odrasle osobe, a njezina barijerna funkcija i mehanizmi samozaštite (posebice sinteza melanina) nisu potpuno razvijeni. Omjer površine i količine  također je mnogo veći  u primjeni na dječjoj koži.

  Oštećenja kože uzrokovana suncem tijekom djetinjstva stavljaju dijete pod puno veći rizik od daljnjeg oštećenja kože kasnije u životu. Možete pročitati više u utjecaju sunca na dječju kožu.

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

  UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koje prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.
  Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti uvjetima kao što su sunčane mrlje (također poznate kao staračke mrlje) i melazma.

  Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

 • Što je visokoenergetski vidljiva svjetlost i zašto moram od nje zaštiti svoju kožu?

  Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetski vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

  Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni interferiraju sa stanicama kože i razgrađuju kolagen i elastin koji našoj koži daje punašan, mladenački izgled. HEVIS svjetlost je također povezana s neujednačenom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na proizvode koji također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi proizvodi će pružiti vašoj koži pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože poput bora.

 • Je li Eucerin Sensitive Protect Kids losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ pogodan za malu djecu?

  Da. Eucerin Sensitive Protect Kids losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ je posebno formuliran za uporabu kod djece od tri mjeseca starosti.

 • Što je Anti-Stain After Wash tehnologija - zaštita protiv mrlja nakon pranja i kako djeluje*?

  Anti-Stain After Wash - zaštita protiv mrlja nakon pranja * pomaže smanjiti intenzitet mrlja od sunca nakon pranja.

  UV filtri uzrokuju žute mrlje koje se javljaju na odjeći, posebice pamučnoj, nakon korištenja proizvoda za zaštitu od sunca. Postupak pranja može učiniti ove mrlje još jačima umjesto da ih ukloni: ioni željeza i bakra vodi, u kombinaciji s vrlo vrućom vodom i sredstvima za izbjeljivanje, zapravo mogu vezati i pojačati mrlje.

  Eucerinova tehnologija „Anti-Stain After Wash“ djeluje na dva načina. sadrži tvar koja sprečava ponovno taloženje na tkaninu (sprečava vezanje filtera na tkaninu) i sredstvo za kompleksiranje (koje se veže s ionima u vodi tako da su manje sposobni intenzivirati mrlje tijekom postupka pranja). Pomaže smanjiti intenzitet mrlja od sunca nakon pranja.

  Saznajte više u članku Kako mogu zaštititi svoju odjeću od žutih mrlja koje ostavljaju proizvodi za zaštitu od sunca?

 • Koja je razlika između „vodootporne“ i „estra vodootporne“ zaštite od sunca?

  Uvjete je definiralo udruženje Cosmetics Europe te naši  proizvodi slijede njihove smjernice. Da bi se definirao kao vodootporan, proizvod treba zadržati polovicu SPF-a nakon kupanja 2 x 20 minuta u vodi. Kako bi se kvalificirao kao ekstra otporan na vodu, proizvod mora zadržati polovicu svog SPF nakon kupanja 4 x 20 minuta u vodi.

5
29 Recenzije*
29
0
0
0
0
 • Marina Belak 31.7.2022.
  Odlična i nježna dječja krema
  Stvoreno za djecu. Proizvod se lako nanosi, brzo se upija i štiti od sunca. Nježan je čak i za najosjetljiviju dječju kožu, bez iritacija, crvenila ni osipa. Napokon smo pronašli proizvod kojem se sasvim sigurno ponovno vraćamo i više ne eksperimentiramo,
 • Danijela Kezele 28.7.2022.
  Krema za suncanje faktor 50
  Pre dobra kremica.Imamo malu bebicu i stiti je 100%od sunca.🥰🥰🥰
 • Frano Čuljat 27.7.2022.
  Najbolji proizvodi
  Oduševljen sam Vašim proizvodima.
 • Učitaj više

Potpuna rutina njege

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.