Znanstvenik u laboratoriju

Eucerin Complete Repair Znanstvena pozadina

Stručnost u promicanju Eucerin njege kože krenula je davnih 1990-ih godina kada je osmišljen prvi topični preparat koji sadrži prirodni čimbenik zadržavanja vlage. Ureja se od tada koristi u kozmetici u mnoge svrhe te je postala najkorišteniji sastojak u preparatima za suhu kožu. Najnovija formula i linija Eucerin njege za suhu kožu jest Eucerin Complete Repair Dr.sc. Alexander Filbry, voditelj Eucerin Odjela za razvoj preparata za njegu tijela kaže "kako je ova njega usmjerena na tri glavna uzroka suhe kože".

Eucerin nastavlja biti predvodik u inovacijama za njegu kože

Kada smo detaljnije promotrili suhu kožu, shvatili smo da je potrebno više od samo par prirodnih čimbenika zadržavanja vlage poput ureje i laktata.

Otkrili smo da akvaporini, hidratantne mreže u dubljim slojevima derme, mogu postati neučinkoviti kad je koža suha.

 

To je dovelo do otkrića gluko-glicerola, molekule koja potiče funkciju akvaporina i ponovno uspostavlja prirodni protok vlažnosti prema površini kože.

Eucerin Aquaporin tehnologija usmjerena je na gliceril glukozid ili gluko-glicerol, novi humektant (vezuje vodu), spoj glicerola i glukoze, koji dokazano potiče epidermalnu hidratantnu mrežu koju su stvorili vodeni kanali akvaporina, što dovodi do poboljšane hidratacije kože.

Gluko-glicerol biološki je identičan molekulama koje stimuliraju vodene kanale akvaporina u koži. Mreža akvaporina odgovorna je za distribuciju vlage u dubljim slojevima epiderme, a ujedno i za prirodni uzlazni tok vlage prema vanjskim slojevima, osiguravajući dugotrajnu hidrataciju.

Grafički prikaz akvaporina.
Akvaporini su mikroskopski vodeni kanali u staničnim membranama koji kontroliraju prijenos vode u i iz stanica.
Grafički prikaz hidratizirane kože.
Povećani broj akvaporina dovodi do hidratacije čak i u dubljim slojevima epiderme.

U naša opsežna istraživanja dodali smo prirodne čimbenike zadržavanja vlage u obliku Complete Repair NMF kompleksa. Koža prirodno sadrži molekule koje reguliraju vlažnost pod nazivom "prirodni čimbenici zadržavanja vlage". To su higroskopne tvari koje privlače i upijaju vodu iz dubljih slojeva kože prema gornjim slojevima, znatno povećavajući zadržavanje vode u gornjem sloju kože. Međutim, kad je koža suha, dolazi do manjka tih vitalnih molekula i one se moraju obnoviti kako bi koža ponovno pravilno funkcionirala.

Eucerin Complete Repair NMF Kompleks sastoji se od originalnih sastojaka ureje i laktata uz dodatak novih poput karnitina, aminokiselina, pirolidon karbonske kiseline (PCA), anorganske soli i saharida te je vrlo sličan omjeru ključnih prirodnih čimbenika zadržavanja vlage u zdravoj koži. 

Pogledajte u videu kako djeluje formula Eucerin Complete Repair

Povrh svega, uz sve što znamo o funkciji zaštitnog sloja kože, morali smo uključiti ceramid-3, lipid koji izravno obnavlja zaštitni sloj i zadržava vlažnost kože. Koža prirodno proizvodi ceramide u svrhu stvaranja zaštitnog sloja koji sprečava gubitak vlage zbog isparavanja i blokira iritanse koji mogu uzrokovati upalu i svrbež. Kada razina ceramida u koži padne, može doći do suhoće i iritacije.

Grafički prikaz vlažnosti kože prije i nakon uporabe Eucerin Complete Repair.
Redovita uporaba Eucerin Complete Repair preparta poboljšava vlažnost kože.

Kada se sve ove aktivne tvari spoje, Eucerin Complete Repair hidratantni losioni djeluju na površini, gornjim i dubljim epidermalnim slojevima kože kako bi se na svakoj razini borili protiv uzroka suhe kože.

 

Redovita uporaba pomaže ponovno uspostaviti prirodni proces kontrole vlažnosti kože, pružajući time dugotrajno olakšanje od simptoma suhe kože i ostavljajući kožu mekom i svilenkasto glatkom.

Grafički prikaz uvjerljivih hidratantnih učinaka.

Ovi rezultati klinički su dokazani u dermatološkim studijama - kada su hidratantni učinci Eucerin Complete Repair losiona ispitani na 87 žena u dobi između 60 i 80 godina, hidracija kože je, mjerena korneometrom, poboljšana za 37% već 48 sati nakon jednog nanošenja.

Eucerin Complete Repair losioni brzo postaju najpopularnije rješenje za suhu kožu koje Eucerin nudi, što i ne čudi jer su oni rezultat godina stručnog istraživanja te su dermatološki dokazano učinkovitiji od prethodnih preparata.

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.