Znanstvenica za njegu kože Sarah Hiddemann

Eucerin EVEN BRIGHTER Znanstvena pozadina

Iako je sama hiperpigmentacija obično bezopasna, ona može izazvati znatne tegobe jer se tamne mrlje često pojavljuju na licu, rukama, i drugim vrlo vidljivim dijelovima tijela koji su izloženi suncu, a koje je teško sakriti.

PRIČA IZA EUCERIN NJEGE PROTIV HIPERPIGMENTACIJE

Hiperpigmentacija nije novi problem, ali donedavno je većina preparata za njegu kože protiv hiperpigmentacije imala samo blagi učinak i vrlo često je dovodila do neželjenih nuspojava.

Stoga, kada smo odlučili razviti EVEN BRIGHTER njegu naš je prvi korak bio pronaći aktivni sastojak koji smanjuje hiperpigmentaciju, a koji je istovremeno blag prema koži. Nakon pet godina ispitivanja više od 50,000 mogućih sastojaka, odabrali smo 4-butil-rezorcinol ili b-rezorcinol
50,000 ispitanih sastojaka

"Iznimno smo uzbuđeni potencijalom b-rezorcinola," rekla je Sarah Hiddemann, voditeljica Eucerin Odjela za razvoj preparata za njegu lica. "No, njegova učinkovitost protiv hiperpigmentacije nije bila detaljno testirana."

"Zato smo započeli s in vitro testiranjem, gdje smo nanosili b-rezorcinol na modele kože u našem laboratoriju. Ono što smo otkrili bilo je impresivno: koža je postala vidljivo svjetlija, a ten ujednačen."

Tajna učinkovitosti b-rezorcinola leži u njegovoj sposobnosti da smanji proizvodnju melanina – pigmenta koji uzrokuje pojavu tamnih mrlja, ondje gdje on nastaje.

"Proizvodnja melanina može biti potaknuta i enzimom tirozinaze", objasnila je Sarah Hiddemann. "B-rezorcinol smanjuje njegovu aktivnost – te tako smanjuje proizvodnju melanina i hiperpigmentaciju."

Više od 300 formula proizvoda ispitano je tijekom postupka razvoja
Više od 300 formula ispitano je tijekom postupka razvoja.
Detalno ispitivanje je pokazalo da b-rezorcinol smanjuje proizvodnju melanina
Detalno ispitivanje je pokazalo da b-rezorcinol smanjuje proizvodnju melanina.

OSMIŠLJENO JE PREKO 300 POTENCIJALNIH FORMULA

Zatim smo razvili i testirali više od 300 potencijalnih formula preparata prije no što smo proizveli EVEN BRIGHTER 


 

"Ovi su preparati iscrpno testirani in vitro, kao i na dobrovoljnim ispitanicima i pacijentima koji pate od hiperpigmentacije," rekla je Sarah Hiddemann. "Stoga smo sigurni da su učinkoviti i da ih dobro podnose svi tipovi kože te smo uvjereni kako ćete uslijed redovite uporabe vidjeti smanjenje tamnih mrlja i poboljšanje tena."


Poboljšanje se neće dogoditi odmah, ali će se sigurno dogoditi.

Nedostaje alternativni tekst

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.

Newsletter