Ispiši
Znanstvenica u laboratoriju

  Pronalaženje rješenja i rad na otkrićima

  Razumijevanje fiziologije i funkcija kože te pronalaženje učinkovitih i aktivnih sastojaka neophodni su koraci u razvoju inovativnih dermokozmetičkih preparata i uključuju intenzivna istraživanja. Kombiniranje više znanstvenih disciplina, istraživanja i uvida dermatologa omogućava da Eucerin postavi vlastite standarde u smislu modernih rješenja za njegu kože.

  POTRAGA ZA NAJUČINKOVITIJIM AKTIVNIM SASTOJKOM

  Znanstvenica gleda kroz mikroskop.
  Eucerin znanstvenici traže ključne aktivatore - središnje dijelove svakog preparata.
  Znanstvenik drži testno stakalce
  Pronalaženje ključnih aktivatora koji podržavaju zdravlje kože glavni je fokus svih Eucerin nastojanja.

  Što Eucerin preparate za njegu kože čini tako učinkovitima? Središnji dio svakog Eucerin preparata jest takozvani "ključni aktivator".

   

  Aktivno smanjivanje pojave bora, inhibiranje oštećenja kože izazvane suncem ili tretiranje kože s mrljama zahtijevaju snažne formule s djelotvornim tvarima. Stoga, kada je riječ o razvoju novog preparata, naši istraživački timovi počinju identificiranjem optimalnog ključnog sastojka koji će biti primjeren dotičnom kožnom problemu. To nije lak zadatak jer uključuje intenzivno i naporno istraživanje i testiranje postupaka koje može potrajati i do nekoliko godina.

  "KLJUČNI AKTIVATORI" - KLJUČNI ZA POBOLJŠANJE KOŽE

  Kako bi se postigao taj cilj, više od 500 Beiersdorfovih znanstvenika radi na dekodiranju složenih procesa koji se događaju u koži i istraživanju metaboličkih procesa koji se odvijaju u pojedinim stanicama kože. Učinkoviti i aktivni sastojci - oni koji se nalaze u koži i oni iz drugih izvora - ključ su za poticanje prirodnih procesa u koži i održavanju kože blistavog i mladenačkog izgleda. Eucerin preparati štite i održavaju zdravlje kože.

  Opsežna ispitivanja provode se kako bi ispitalo hoće li koža reagirati na aktivni sastojak, koji mora odgovarati koži poput ključa koji pristaje u bravu. Cilj aktivnog sastojka može biti protuupalno djelovanje, ubrzavanje obnove stanica kože u kremama protiv starenja ili tretiranje drugih specifičnih stanja kože.

  Znanstvenici testiraju kremu
  Potpuno smo posvećeni procesu razvoja. Opsežni testovi provedeni su od strane dermatologa i istraživača - za zdravlje i sjaj vaše kože.

  Gluko-glicerol

  Tehnologija inspirirana otkrićem koje je osvojilo Nobelovu nagradu: 2010. godine Nobelova nagrada dodijeljenja je za otkriće akvaporina - sitnih vodenih kanala u staničnim membranama epiderme - koje je nadahnulo inovacije u hidrataciji. Aktivni sastojak gluko-glicerol (molekule koje proizvode mikroorganizmi plavo-zelenih alga) potiče nastanak novih akvaporina (sićušnih vodenih kanala) u stanicama kože, podržavajući tako prirodnu mrežu vlage u koži. Mogućnost poboljšanja hidratacije kože naročito je pogodna za njegu suhe kože i vrlo suhe kože Ona se nalazi u Eucerin AQUAporin ACTIVE kremi te Eucerin Complete Repair losionima i Eucerin MEN osvježavajućoj njezi

  Prikaz hidratizirane i dehidrirane kožu
  Grafički prikaz hidratizirane i dehidrirane kože.

  Urea

  Hidratantni agens: ureja je tvar koja se prirodno nalazi u koži te je sastavni dio njezinih prirodnih čimbenika zadržavanja vlage (NMF). Manjak ureje dovodi do povećanog gubitka vode, a klinički suha koža ima 50 % nižu koncentracija ureje nego zdrava koža. Obnavljanje kože urejom može znatno ukloniti ovaj manjak. Preparati za njegu kože s urejom mogu kompenzirati njezin manjak povećanjem kapaciteta vezanja vode, čime će se poboljšati ili normalizirati stanje suhe ili dehidrirane kože. Eucerin je predstavio svoje prve preparate s urejom 1991., koristeći se metodom učinkovite stabilizacije. Ureju možete pronaći u Eucerin Hyal-Urea njezi i Eucerin Complete Repair losionima

  Hijaluronska kiselina

  Aktivator protiv starenja: jedinstvena kombinacija kratkolančane i dugolančane hijaluronske kiseline cilja kompletan raspon bora, od finih linija u nastanku do dubokih, utvrđenih bora. Formula koja spaja dvosmjerni pristup također sadrži bioaktivni glicin-saponin, koji potiče prirodnu sintezu hijaluronske kiseline*. Time se povećava glatkoća kože, a linije i bore su vidljivo smanjene. Hijaluronsku kiselinu možete pronaći u Eucerin Hyaluron-Filler njezi i drugim anti-age programima.

  * in-vitro podaci

  Prikaz kože prije i nakon korištenja Eucerin Hyaluron-Filler
  Nakon što aktivni sastojci prodru u slojeve kože, ona izgleda punije.

  Licochalcon A

  Multipotentan aktivator: licochalcon A je snažna biološka tvar dobivena iz korijena ekstrakta sladića Glycyrrhiza inflata i ima nekoliko svojstava od koje koža može imati koristi. Licochalcon A je antioksidans, anti-iritant i djeluje protuupalno. Gradi antioksidativnu bazu u dubljem epidermalnom sloju kože i pruža dokazanu zaštitu stanicama kože od oštećenja izazvanim djelovanjem sunca i slobodnih radikala. Ovaj iznimno važan sastojak koristi se u mnogim Eucerin preparatima, kao što su Eucerin njega za zaštitu kože od sunca, njega protiv crvenila kože, AtopiControl njega te DermoPURIFYER dnevna njega. 


  Pronalaženje novog aktivnog ključnog sastojka koji savršeno odgovara uvjetima određenima fiziologijom kože, kao što je biološka supstanca licochalcon A za Eucerin, rijetko je poput nalaženja igle u plastu sijena.

  Dr.sc. Rainer Wolber, voditelj Eucerin Odjela za istraživanje i razvoj

  NAŠA ISTRAŽIVANJA

  1. Prikaz ruke i povećala

   Razumijevanje kože: želimo vašu kožu održati zdravom i blistavom - saznajte više o našoj predanosti i strasti. Saznajte više

  2. Prikaz testnog stakalca i mikroskopa

   Pronalaženje rješenja: tražimo optimalno i najbolje rješenje - jer je vaša koža vrijedna toga.

  3. Prikaz dviju posuda s proizvodom

   Razvoj preparata: saznajte više o osmišljavanju formule preparata za njegu. Saznajte više

  4. Prikaz čovjeka sa stetoskopom

   Sigurnost i učinkovitost: kako Eucerin može jamčiti siguran i podnošljiv preparat? Saznajte ovdje!