Osjetljiva koža
Deo
Osjetljiva koža lica i tijela
Suha koža
Anti-Age
Nečista koža
Koža osjetljiva na sunce
Njega za muškarce
Sve o koži
Problemi s kožom i rješenja
Medicinska njega kože 

Pitanja i odgovori na temu osjetljiva koža lica

Odakle se dobiva koenzim Q10?


Koji Eucerin® proizvodi su pogodni kod rozacee?


Što je shea maslac?


Što je emulzija voda-ulje-voda?


Kako djeluju Eucerin® Q10 Active proizvodi za njegu protiv bora?


Koje djelotvorne tvari i boje sadrže Eucerin® proizvodi protiv crvenila za osjetljivu kožu lica?


Mogu li se Eucerin® proizvodi protiv crvenila rabiti i s kremama koje je preporučio dermatolog?

Koji se Eucerin® proizvodi mogu rabiti kod kože s crvenilom i nadražene kože?


Jesu li svi proizvodi za njegu lica pogodni i za njegu kože oko očiju?


Koji Eucerin® proizvodi su pogodni kod kuperoze?


Što se događa kada koža stari? Kako to mogu spriječiti?

Koji se Eucerin® proizvodi mogu primijeniti kod perioralnog dermatitisa?

Koji Eucerin® proizvodi pogoduju mješovitoj koži?


Odakle se dobiva koenzim Q10?

Koenzim Q10 je od velikog značaja pri dobivanju stanične energije i nalazi se u svim tkivima tijela. Ljudski koenzim Q10 specifične je kemijske strukture (u usporedbi s npr. Q10 u mikroorganizmima, biljkama ili nižim životinjskim vrstama). Q10 koji sadrže naši proizvodi dobiven je biotehnološkim putem pomoću laktobacila iz kvasca i odgovara kemijskoj strukturi koenzima Q10 iz ljudskog tijela (odatle i oznaka "koži srodan"). Taj Q10 koža zato optimalno prihvaća i razgrađuje.

Na vrh

Koji su Eucerin® proizvodi pogodni kod rozacee?

Nažalost, medicina zna jako malo o uzročnicima te bolesti. Kao mogući uzročnici spominjali su se, između ostalih, infekcija želuca s Helicobacter pylori, klicom koja igra ulogu kod čira na želucu.
Kod rozacee se pacijent, prije svega, mora odreći jako začinjene hrane, vrućeg čaja i kave kao i redovitog konzumiranja alkohola jer to najčešće može dovesti do pogoršanja simptoma na koži. Pogoršanju stanja mogu doprinijeti i jake promjene u temperaturi (npr.odlasci u saunu). Ako se pojave upaljeni prištići, opravdana je lokalna i unutarnja uporaba antibiotika - molimo, razgovarajte sa svojim dermatologom je li za Vas pogodno liječenje antibioticima.
Kod rozacee je posebice važno ostati kod onih proizvoda za njegu koji se dobro podnose kako se ne bi proizvele dodatne iritacije uslijed česte promjene proizvoda za njegu. Osim njege, i čišćenje kože bi trebalo provoditi s posebice nježnim proizvodima koji ne isušuju kožu. Kod jakih upalnih napada savjetuje se posjet dermatologu koji bi zatim upalu tretirao odgovarajućim antibioticima odnosno recepturama za vanjsku uporabu. Kod novih proizvoda za njegu savjetuje se testiranje istih u unutrašnjem pregibu lakta. Ako nakon 24 sata ne nastupe iritacije na koži, može se pretpostaviti da će se taj proizvod podnositi bez problema.
Kod snažne potrebe kože za vlagom možemo preporučiti i Eucerin® kremu za lice s 5% ureje koja se može rabiti i kao podloga za make-up. Kod rozacee treba posebice u proljeće, ljeto i jesen paziti na dovoljnu zaštitu od sunca jer pojačano UV-zračenje može daljnje pogoršati simptome na koži.

Slijedi još nekoliko zanimljivih linkova na temu rozacee:

http://www.rosacea.org/

http://www.rosazea.net/

Na vrh

Što je shea maslac?

Shea maslac je prirodna masnoća biljnog podrijetla. Dobiva se preradom sjemenki, odnosno jezgara u Zapadnoj Africi udomaćene biljke Butyrospermum Parkii (Bassia Parkii, Illipe Parkii: obitelj Sapotaceae).
Kod sobne temperature predstavlja mekanu, sivo bijelo do žućkasto obojenu, povremeno smolastu, aromatičnu, poput kaučuka mirisnu mast (6% palmitinske kiseline, 41% stearinske kiseline, 49% uljne kiseline, 4% linolne kiseline). Butyrospermum raste u tropskoj Africi, kultivira se u Sudanu i Čadu, kao i u Brazilu. Urođenici koriste shea maslac kao ulje za kuhanje, za sapun, u kozmetičke svrhe i kao ulje za rasvjetu. Plodovi B. Parkii daju guttaperchu. Visoki udio nezasićenih masnih kiselina odgovoran je za njegujuće osobine shea maslaca. Shea maslac se stavlja u proizvod u koncentraciji između 2 i 5 % za kozmetičke proizvode za njegu lica, preparate za njegu ruku, ruževe, make-up i specijalne proizvode za osjetljivu suhu kožu

Na vrh

Što je emulzija voda-ulje-voda?

Kod takozvane voda-ulje-voda emulzije radi se o patentiranom postupku Beiersdorfa AG koji omogućava takvu emulziju u 3 faze. Putem te tehnologije moguće je dobiti posebice finu raspodjelu vodenih faza u proizvodu, a to doprinosi vlaženju kože tijekom dužeg vremenskog perioda. Kliničkim istraživanjima dokazali smo povećanu vlagu u koži čak i nakon 24 sata od zadnje uporabe proizvoda.

Na vrh

Kako djeluju Eucerin® Q10 Active proizvodi za njegu protiv bora?

Kako koža stari, mijenjaju se njezine potrebe kao i potrebe njezine njege, a s time u svezi i primjereni proizvodi koji odgovaraju toj životnoj fazi. Zato smo u suradnji s vodećim dermatolozima razvili paletu proizvoda medicinsko dermatološke njege protiv bora Eucerin® Q10 active, njega protiv bora posebice za osjetljivu kožu lica. Koža podliježe prirodnom procesu starenja, a već od 25. godine života vidljive su promjene na koži i pokazuju se prve borice. Proces obnove kože postaje usporen, proizvodnja kolagena, elastina i lipida također se usporava. Na proces starenja kože dodatno utječu i vanjski čimbenici kao što su oksidativni stres te posebice UV zračenje. Nakon 5 tjedana redovite uporabe Eucerin® Q10 active njega protiv bora vidljivo ublažava dubinu bora. Ovdje se radi o emulziji ulja u vodi koja sadrži shea maslac i vitamine E, C i H. Eucerin® Q10 active njega protiv bora ne sadrži mirise. Djelotvornost i podnošljivost na koži dokazane su kliničkim i dermatološkim istraživanjima na vrlo osjetljivoj koži. Koenzim Q10 je djelotvorna tvar intenzivno žute boje. Zbog toga proizvodi koji sadrže koenzim Q10 također imaju žućkastu boju. Eucerin® Q10 active noćna krema također sadrži vlastiti tjelesni koenzim Q10 i dodatno vitamin A za poboljšanje obnove kože tijekom noći. Eucerin® Q10 active krema za njegu oko očiju je dnevna njega protiv bora za posebice osjetljive predjele oko očiju. Ona sadrži staničnu zaštitu UV-filter (SPF 6-8), ne sadrži mirise i boje, a pogodna je i za osobe koje nose kontaktne leće.


Na vrh

Koje su djelotvorne tvari i boje sadržane u Eucerin® kremi protiv crvenila za osjetljivu kožu lica?

Licochalcon je glavna djelotvorna sadržajna tvar dobivena iz korijena jedne kineske biljke (INCI: Glycyrrhiza Inflata). Licochalcon sprječava  širenje upalnih medijatora u stanicama kože odnosno posjeduje izvrsne protuupalne osobine. Zeleni pigmenti se označavaju prema INCI brojem indeksa boje: CI 77288: krom (III)oksid-zelena (Cr203) CI 77289: krom(III)oksid-zelena, hidrirana (Cr203 . nH2O). Sadržani su i slijedeći pigmenti: CI 77007: ultramarin plava (A16Na8O24S2S), veza aluminija i natrija s kremenom kiselinom i sumporom kao CI 77492: željezni oksid-žuta (HfeO2 . nH2O) i titanoksid kao bijeli pigment.

Na vrh

Mogu li se Eucerin® proizvodi protiv crvenila rabiti zajedno s kremama koje je prepisao dermatolog?

Prilikom istovremene uporabe s ostalim proizvodima trebalo bi kremu koju je preporučio dermatolog nanijeti tek nakon temeljitog čišćenja (npr. Eucerin® fluidom za pranje) kako bi djelotvorna tvar mogla razviti svoju aktivnost i ući duboko u kožu. Nakon što se krema upije (trajanje između 10 i 15 min, ovisno o tipu kože), može se nanijeti Eucerin® korigirajuća dnevna krema protiv crvenila, odnosno Eucerin® smirujuća noćna krema protiv crvenila. Metronidazol bi se mogao koristiti s Eucerin® dnevnom njegom protiv crvenila odnosno s Eucerin® smirujućom noćnom kremom protiv crvenila i u koncentraciji od 0,75% - tu recepturu može preporučiti liječnik. Pri sljedećem posjetu dermatologu upozorite ga da rabite dodatna sredstva za njegu kože. Tada on može prilagoditi svoju terapiju. Nadamo se da ćete s našim proizvodima postići dobre rezultate i želimo Vam puno uspjeha kod liječenja Vaše rozacee. 

Na vrh

Koji se Eucerin® proizvodi mogu rabiti kod crvene i nadražene kože lica?

"Zacrvenjeti se" je uobičajeno prilikom veselja, uzbuđenja ili vrućine. Kod nekih ljudi crvenilo može postojati dugotrajno (npr. kod kuperoze i rozacee). Eucerin® sustav njege s korigirajućom dnevnom kremom, smirujućom noćnom kremom kao i korigirajućom kremom u stiku usklađen je s potrebama onih osoba koje pate od crvenila. Djelotvorna tvar biljnoga podrijetla licochalcon, koji je sadržan u svim proizvodima, dokazano djeluje na smirenje kože i dugotrajno smanjuje crvenilo. Osim toga Eucerin® korigirajuća dnevna krema i Eucerin® krema u stiku svojim posebnim zelenim pigmentima odmah ublažuju crvenilo i koži daju ravnomjeran ton. Eucerin® korigirajuća dnevna krema daje koži vlagu i štiti ju svojim zaštitnim faktorom SPF 15 od UV-zračenja koje bi moglo biti suodgovorno za nastanak vidljivih žilica. Eucerin® korigirajuća krema u stiku s posebnim spužvastim aplikatorom pogodna je za ciljano prekrivanje intenzivnih crvenila i vidljivih žilica. Eucerin® krema u stiku i Eucerin® dnevna krema mogu biti i idealna podloga za make-up. Kod posebice suhe kože kao podloga se može nanijeti sadržajno bogata noćna krema ispod dnevne kreme. Noćna krema smiruje i regenerira iritiranu kožu preko noći visoko djelotvornim licochalconom, kao i glicerinom i pantenolom. Osim toga, ona koži pruža vlagu. Kliničkim istraživanjima dokazana je izvrsna djelotvornost i podnošljivost na koži svih naših proizvoda protiv crvenila kože, rozacee, kuperoze i osjetljive kože lica. Vidljivo poboljšanje stanja kože dokazano je već nakon 4 tjedna uporabe proizvoda.
Svi proizvodi ovog sustava njege ne sadrže mirise, nisu komedogeni i posebice pogoduju vrlo osjetljivoj koži lica.

Na vrh

Pogoduju li svi proizvodi za njegu lica i području oko očiju?

Za proizvode namijenjene njezi oko očiju moraju se rabiti posebne masne komponente male sposobnosti širenja kako masti ne bi dospjele do očne spojnice i tamo prouzročile pojavu suza ili peckanje. Te primjerene masne komponente uobičajeno se umeću samo u posebne proizvode za oči.

Na vrh

Koji Eucerin® proizvodi pogoduju kuperozi?

Nažalost, medicina zna jako malo o uzrocima te bolesti. Njegom kože može se spriječiti nastajanje pojave novih žilica, a make-up-om prekriti njihovu vidljivost. U pojedinačnim slučajevima dermatolog može provesti terapiju uklanjanja laserom. Kod kuperoze pacijent se, prije svega, mora odreći jako začinjene hrane, vrućeg čaja i kave kao i redovitog konzumiranja alkohola jer to najčešće može dovesti do pogoršanja simptoma na koži. Pogoršanju mogu doprinijeti i jake promjene u temperaturi (npr.odlasci u saunu). Kod kuperoze je posebice važno držati se onih proizvoda za njegu koji se dobro podnose kako se ne bi proizvele dodatne iritacije uslijed česte promjene proizvoda za njegu. Osim njege, i čišćenje kože bi trebalo provoditi s posebice nježnim proizvodima koji ne isušuju kožu ili je još više nadražuju. Kod novih proizvoda za njegu se savjetuje testiranje istih u unutrašnjem pregibu lakta. Ako nakon 24 sata ne nastupe iritacije na koži, može se pretpostaviti da će se taj proizvod podnositi bez problema. Za njegu lica možemo Vam preporučiti sljedeće proizvode Eucerin® medicinske serije za njegu kože.

Za precizno prekrivanje vidljivih žilica i neutralizaciju crvenila pogoduje Eucerin® korektor krema u stiku protiv crvenila. Zeleni pigmenti odmah neutraliziraju crvenilo, a licochalcon koji djeluje smirujuće na kožu brine o dugotrajnom smirivanju kože koja naginje nadraživanju. Kao smirujuća i vlažna njega pogodna je noćna krema iz iste serije Eucerin® smirujuća noćna krema protiv crvenila.

Kod kuperoze je posebice u proljeće, ljeto i jesen potrebno paziti na dovoljnu zaštitu protiv sunca jer pojačano UV-zračenje može pogoršati simptome na koži. Eucerin® korigirajuća dnevna krema protiv crvenila SPF 15 je posebno pogodna za korekciju i redukciju crvenila na koži. Ona zelenim pigmentima, djelotvornom smirujućom tvari licochalconom i visokom UVA/-B zaštitom brine o jednakomjernom tonu kože, štiti ju od crvenila nastalog djelovanjem sunca te odmah ublažuje postojeće crvenilo. Kremu nanesite od sredine lica prema van i nježno je utrljajte. Pogodna i kao podloga za make-up.


Na vrh

Što se događa kada koža stari? Kako to mogu spriječiti?

Koža podliježe prirodnom procesu starenja, a već od 25. godine života vidljive su promjene na koži i pokazuju se prve borice. Proces obnove kože postaje usporen, proizvodnja kolagena, elastina i lipida također se usporava. Na proces starenja kože dodatno utječu vanjski čimbenici. Sve veće opterećenje iz okoliša, kao npr. UV-zračenje, ozon i zagađenje zraka, vode do stvaranja tzv. slobodnih radikala u koži. Te agresivne molekule reagiraju s nekim dijelovima kože i dovode do oštećenja stanica s vidljivim posljedicama kao što su suha koža, osjećaj zategnutosti i prijevremeno stvaranje borica. To znači da koža stari jače ili ranije (prijevremeno). Pojava prvih borica ovisi i o načinu života. Tko živi nezdravo, malo spava i često je u stresu, uz to puno puši i često se izlaže suncu, stari brže. Takozvani antioksidansi kao vitamin E ili koži srodan koenzim Q10 mogu loviti slobodne radikale. Vlastiti kožni antioksidansi često ipak nisu dovoljni kako bi neutralizirali sva oštećenja. Zato bi trebalo, kao potporu vlastitom obrambenom mehanizmu kože, pružiti djelotvorne tvari izvana (npr. njegom kože). Također pomaže zdrav način života, uravnotežena prehrana i redovito kretanje.

Na vrh

Koji se Eucerin® proizvodi mogu rabiti kod perioralnog dermatitisa?

Uzroci perioralnog dermatitisa nisu sa sigurnošću poznati. Sumnja se na različite faktore: nesnošljivost spram kozmetike, paste za zube, vodice za usta, kore od citrusa, sapune. Izravan odnos postoji kod primjene proizvoda koji sadrže kortizon. Pojedini autori sumnjaju na povezanost s uzimanjem oralnih kontraceptiva koji sadrže hormone (anti-baby pilule). Kako bi se spriječilo novo izbijanje bolesti, trebalo bi se nadaleko izbjegavati uzročnike - posebice primjenu jako masnih krema i masti.
Kod jako suhe kože koja treba više hidratacije možemo Vam preporučiti Eucerin® kremu za lice s 5% ureje koja se može koristiti i kao podloga za make-up.
Na dovoljnu zaštitu protiv sunca mora se paziti posebice u proljeće, ljeto i jesen jer povišeno UV-zračenje može doprinijeti pogoršanom stanju kože.

Na vrh

Koji su Eucerin® proizvodi pogodni za mješovitu kožu?

Eucerin® Hydro Protect krema je dnevna vlažna njega sa zaštitnim faktorom SPF 15. Odlična je za njegu svih tipova kože i idealna kao podloga za make-up.
Naredni proizvod za njegu mješovite kože je Eucerin® Hydro Balance Fresh. Ovaj proizvod opskrbljuje kožu vlagom i podupire njezino dugotrajno čuvanje u koži. Brzo se upija, ne ostavlja masni sjaj i zato jako dobro služi kao podloga za make-up.
Za njegu suhe i djelomično suhe kože lica (npr. oko obraza) želimo Vam preporučiti kremu za lice s 5% ureje iz linije Eucerin? proizvoda za njegu suhe kože. Radi se o laganoj emulziji ulja u vodi koja se dobro upija, a mogu je dobro podnositi i pacijenti s kožom koja naginje stvaranju prištića ili izlučivanju loja jer krema, zbog sadržajne tvari ureje, može dugotrajno spremati vlagu u koži.
Svi ovi proizvodi testirani su i nisu komedogeni.

Na vrh